Prefectura ii apara pe politisti

De Monica Ardelean
6Comentarii
Prefectura ii apara pe politisti
Arad. Nu Instituția Prefectului este cea care și-ar fi pus întrebări legate de diploma în limba maghiară afișată pe un perete din anticamera viceprimarului, Levente Bognar, ci un cețățean care a făcut o petiție. Iar Prefectura nu și-a făcut decât datoria. E drept, cu multă scrupulozitate.

Aceasta este poziția Prefecturii Arad după acuzațiile aduse de primarul Falcă la adresa Instituției Prefectului și Poliției arădene după ce acestea i-au solicitat să dea explicații pentru o diplomă în limba maghiară de pe peretele din anticamera viceprimarului Levente Bognar.

Potrivit comunicatului emis de către Instituția Prefectului, „a fost înregistrată o petiție în care se reclama „existența pe peretele de lângă ușa viceprimarului Bognar a unei imagini înrămată tablou de mici dimensiuni într-o limbă străină”. Acesta a fost subiectul petiției pe care reprezentanții Prefecturii l-au luat în serios și au trimis sesizarea spre „soluționare Inspectoratului de Poliție Județean Arad”. Polițiștii la rândul lor au comunicat că „nu există probe ori indicii despre săvârșirea vreunei fapte penale sau contravenționale, respectiv afișarea în instituții publice a copiei unui înscris într-o limbă străină nu contravine legii”.

De la diplome la steaguri

Petițiile au curs la Prefectură şi pe alt subiect: au fost depuse cel puțin cinci petiții distincte care făceau referire la „arborarea unor drapele aparținând altor state în mai multe locuri din Municipiul Arad. Ca atare, pentru a le soluționa și pe acestea au trimis o adresă către Primăria Muncipiului: „în data de 28.11.2014, Instituția Prefectului a trimis o adresă către Primăria Municipiului Arad prin care adresa rugămintea de a i se comunica locurile publice stabilite în care este permisă arborarea în permanență a drapelelor altor state împreună cu cel al României, în conformitate cu art. 6 din Hotărârea de Guvern cu nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României”. Dar, potrivit reprezentanților Prefecturii, până la această dată, Primăria Municipiului Arad nu a transmis nici un răspuns. Ca atare, presupunem noi, nici petenții nu au primit încă un răspuns oficial de la Prefectura Arad.

Dar subiectul a stârnit animozități între cele două instituții care împart aceeași clădire: Palatul Administrativ. Pentru că nu împart aceeași opinie vis a vis de subiectul în cauză: primarului i se pare că este mult prea pueril pentru a fi tratat cu seriozitate iar prefectul consideră că este suficient de serios pentru a-l trata cu atenţie maximă pentru că vine din partea unor cetățeni ai Aradului. Și totul după ce un arădean stând în anticamera viceprimarului s-a uitat pe pereți și a văzut o diplomă atârnată pe un perete, nu a înțeles ce scrie pentru că era în limba maghiară și făcut o petiție. Și restul deja l-ați aflat.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor