Premieră pentru şcoala din Şofronea: cursuri doar de dimineaţă!

De Dan Lazar
Reactualizat la:
Inaugurare la Şofronea
Inaugurare la Şofronea
Graţie eforturilor depuse în ultimi ani de comunitatea locală, Şcoala „Virgil Iovănaş” din Şofronea (director Rodica Pop) a inaugurat, în această săptămână, un nou corp de clădire, astfel că elevii din această localitate vor învăţa doar în cursuri de dimineaţă.

Ziua Educaţiei s-a sărbătorit la Şcoala Gimnazială ,,Virgil Iovănaş” din Şofronea cu fast şi mare bucurie. Noul corp de clădire în care vor studia elevii din clasele primare și-a deschis, în sfârşit porţile. Începută în anul 2008, clădirea a rămas „în roşu” peste 6 ani, primind treptat bani de la Ministerul Educaţiei, dar insuficienţi pentru finalizare. În anul 2014 s-a semnat un protocol între Primăria comunei Şofronea şi ISJ Arad, prin care clădirea a fost preluată de către autorităţile locale. Ca urmare, în anul ce s-a scurs Consiliul Local a investit 400.000 lei pentru finalizarea clădirii, dar şi pentru dotarea cu mobilier nou.
La momentul festiv au participat consilierii locali, primarul Ioan Babău, inspectorul ISJ Raluca Lalyer, preotul Marian Han şi directorul Seminarului Ortodox Arad Pompiliu Gavra. Directorul şcolii, d-na Rodica Pop a deschis festivitatea precizând că este „o premieră absolută pentru comuna Şofronea ca toţi elevii să studieze în schimbul de dimineaţă. Acest lucru aduce un plus la calitatea educaţiei. Şcoala noastră continuă în aceeiaşi notă de optimism şi profesionalism, după ce în acest an şcolar la Evaluarea Naţională a fost atins un alt record, promovabilitate 100% şi cea mai mare medie dintre toate şcolile din mediul rural. Elevii noştri merită toata implicarea, efortul şi dăruirea noastră, indiferent de locul în care învaţă, la ţară sau oraş”. La rândul său, primarul Ioan Babău şi-a exprimat bucuria pentru că acest obiectiv atât de dificil a fost dus la bun sfârşit. „Avem o colaborare excelentă cu şcoala şi ca urmare în ultimii 3 ani am alocat de la Consiliul Local pentru investiţii şi reparaţii peste 800.000 lei. Eforturile noastre au fost răsplătite de rezultatele bune obţinute de elevi şi vă promit că şi în continuare vom considera educaţia un capitol prioritar”, a spus edilul.
Reprezentanta ISJ Raluca Lalyer a apreciat efortul pe care l-a făcut comuniatea locală pentru a oferi condiţii atât de bune copiilor din clasele primare şi s-a bucurat că acest început a fost marcat chiar de Ziua Educaţiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !