Presedintele ANRP, citat intr-un proces la Arad

De Monica Ardelean
George Băeșu FOTO: JA
George Băeșu FOTO: JA
Președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, George Băeșu, și-a reprezentat joi instituția într-un proces aflat pe rolul Tribunalului Arad.

ARAD. Un dosar aflat pe rolul Tribunalului Arad l-a adus pe președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, George Băeșu, în sala de judecată. Băeșu și-a reprezentat instituția după ce câțiva arădeni au cerut amendarea Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor, for ce a preluat în baza legii 165/2013 atribuțiile fostei Comisii Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor.

„Am fost chemați în instanță de niște cetățeni din Arad care cer amendarea Comisiei pentru faptul că n-ar fi pus în executare o hotărâre judecătorească. Există instanțe în România, nu neapărat cea de la Arad, care soluționează diferit aspecte care țin de organizarea și funcționarea Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor și de modul în care noi soluționăm dosarele de despăgubiri. Având în vedere această practică neunitară care ne crează probleme atât sub aspectul obligațiilor care ne sunt stabilite, cât și pentru faptul că pune în pericol înțelegerea fenomenului restituirilor de către cetățeni, noi ne-am propus să participăm la cât mai multe ședințe de judecată în care se soluționează astfel de dosare. Încercăm în acest fel pe de o parte să probăm buna noastră credință, iar pe de altă parte să facem să se înțeleagă cum funcționăm, care ne sunt limitele de acțiune, astfel încât hotărârile ce se vor da să se circumscrie și legii 165/2013, dar și să asigure un cadru unitar pe viitor. Eu am venit astăzi la Arad pentru că sunt citat ca președinte al Comisiei. Am venit personal pentru că am constatat că întâmpinările pe care le trimitem instanțelor de multe ori nu sunt suficiente. Încercăm să creăm împreună cu Justiția, bine-nțeles, nu numai noi, o practică unitară în ceea ce privește activitatea Comisei și a ANRP-ului”, a declarat președintele ANRP.

Întâlnire la Timișoara

Președintele ANRP a profitat de prezența sa în vestul țării pentru a merge și la Timișoara, unde în cursul zile de joi se va întâlni cu persoane care au dosare de despăgubiri aferente deportărilor din Cadrilater și Basarabia. George Băeșu a avut în luna octombrie a anului trecut o astfel de întâlnire și la Prefectura Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !