Primăria: precizari privind Parcul Eminescu

De Simona Butaru
15Comentarii
Primăria: precizari privind Parcul Eminescu
Primăria Municipiului Arad a transmis, încă înaintea începerii acţiunii comune a asociaţiilor arădene în parc, un comunicat cu precizări.

ARAD. În documentul transmis de Primăria Arad legat de Parcul Eminescu se precizează: „Subliniem ferm că intenția Primăriei nu este de a desființa vreun parc existent, ci de a pune în valoare zona malului Mureșului, cu Parcul Eminescu și edificiile de patrimoniu din apropiere. (…) Este normal ca într-o comunitate să existe diferențe de opinie cu privire la planuri ale administrației, cu atât mai mult atunci când acestea implică abordări sau soluții noi. Constatăm însă că acuzațiile de «distrugere a Parcului Eminescu» repetă același scenariu de dezinformare folosit în urmă cu câțiva ani, pe când Primăria era acuzată că distruge Parcul Copiilor sau teii de pe Bulevardul Revoluției”.

„Acţiuni de manipulare”

În comunicat, Primăria subliniază: „Respectăm fiecare opinie, înțelegem faptul că o idee nouă stârnește uneori neîncredere sau teamă, dar nu putem să acceptăm acuzațiile de rea-intenție care sunt aruncate permanent asupra administrației locale. Acestea nu sunt parte a civismului resposabil ci doar acțiuni de manipulare a emoțiilor publicului”.

„Varianta de «etajare»”

„Ideea pe care o propunem nu s-a născut dintr-un capriciu, ci este fundamentată pe premize obiective: necesitatea de a revitaliza spațiile publice prin regenerarea imaginii și funcționalității, nevoia de zone pietonale, prognozele de evoluție a traficului, necesitatea de a proteja zona centrală a orașului de circulația auto, nevoia de spații de parcare. Zona falezei Mureșului din centrul Aradului și Parcul Eminescu necesită intervenții importante pentru a fi mai bine puse în valoare. Am studiat atent și soluții pe care alte orașe din lume le-au adoptat. Prin varianta de «etajare» s-ar obține un spațiu pietonal mai generos, cuprinzând parcul, concomitent cu un amplasament pentru o parcare colectivă. În favoarea viabilității acestei propuneri există destule exemple de grădini și parcuri care stau peste structuri construite, cunoscute chiar din antichitate. Realitatea a demonstrat că din punct de vedere tehnic este posibilă realizarea de plantații din cele mai complexe, impactul estetic și bilanțul de mediu fiind de multe ori superior proiectelor peisagere clasice”.

Fază incipientă

Reprezentanţii Primăriei subliniază că totul este acum în fază incipientă. „Am informat publicul asupra acestei propuneri, cu elementele care există în această etapă incipientă, de analiză, deoarece este o noutate și va fi o decizie importantă pentru viitorul Aradului. Fezabilitatea va fi evaluată de arhitecți urbaniști și proiectanți, care vor indica soluțiile tehnice și costurile estimative. Când aceste date și detalii vor fi disponibile se va intra în dezbatere, iar decizia finală va fi luată și asumată de Consiliul Local Municipal”.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor