Primarul Curticiului şi-a dat demisia!

De Alin Gherasim
16Comentarii
Primarul Curticiului şi-a dat demisia!
© A. Aniţei Nicolae Mihail
Nicolae A. Aniţei a anunţat că vrea să demisioneze din funcţia de primar al Curticiului. De vină ar fi problemele cu legea.

Demisie surpriză în cel mai dezvoltat oraş al judeţului, după municipiu. Nicolae A. Aniţei, primarul Curticiului, a anunţat că vrea să îşi înainteze demisia. Informaţia a venit pe surse, ulterior fiind confirmată, indirect, chiar de către primar. „Deja aţi aflat? Nu vreau să comentez nimic. Scrieţi ce vreţi voi”, ne-a spus edilul care, de vineri, nu va mai conduce destinele Curticiului. Se pare că A. Aniţei a întocmit un document prin care anunţă că vrea să renunţe la funcţia deţinută. Vineri, 19 februarie, va avea loc o şedinţă a Consiliului Local Curtici prin care consilierii vor lua act de cererea de demisie înaintată de A. Aniţei. Apoi urmează ca Prefectura să intre în posesia documentelor şi să ia act de demisie, după care să transfere atribuţiile de primar către viceprimarul oraşului, Bogdan Ban. Din informaţiile pe care le deţinem, Nicolae A. Aniţei a renunţat la funcţia deţinută din cauza problemelor pe care le are cu legea, mai precis cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Inspectorii de la ANI anunţau, exact în urmă cu trei ani de zile, că primarul din Curtici a fost declarat incompatibil. „În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența stării de incompatibilitate în care s-a aflat A. Aniţei Nicolae Mihail în perioada 03.06.2008 – 25.05.2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de primar al oraşului Curtici, județul Arad, cât și calitatea de administrator în cadrul mai multor societăți comerciale. A. Aniţei Nicolae Mihail a deținut și calitatea de administrator în cadrul S.C. COMPUTER VOICE SYSTEMS ROMANIA S.R.L. (în perioada 28.09.1998 – 29.01.2010), S.C. M.G. TRADING S.R.L. (în perioada 21.02.2001 – 25.05.2012), precum și în cadrul S.C. MAGIC – 3 S.R.L. (în perioada 08.05.1991 – 17.12.2008). Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece „Funcția de primar (…) este incompatibilă cu: (…) administrator sau orice funcție de conducere ori de execuție la societățile comerciale”, au anunţat atunci cei de la ANI. Bineînţeles că primarul Curticiului nu a fost de acord cu această decizie şi a atacat-o la toate instanţele posibile. Totuşi, potrivit informaţiilor noastre, joi ar fi fost emisă o sentinţă definitivă care i-a tăiat orice elan lui A. Aniţei: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi confirmat starea de incompatibilitate a primarului din Curtici.

Şi alte probleme

Procesul cu ANI nu este, însă, singura problemă cu legea a lui Nicolae A. Aniţei. La Judecătoria Arad este pe rol un alt proces în care inculpat este, de acum, fostul primar al Curticiului. Acesta a fost trimis în judecată, fiind acuzat de conflict de interese. Tot pe filiera ANI, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au stabilit că, din postura de primar, A. Aniţei ar fi încheiat mai multe contracte cu unele societăţi cu care firmele administrate de primar aveau relaţii de colaborare. „În perioada 2007-2012, inculpatul, în calitate de primar şi ordonator de credite al oraşului Curtici şi al Casei de Cultură Curtici, a atribuit în mod direct şi a semnat contracte publice şi ordine de plată către societăţi comerciale cu care s-a aflat anterior în relaţii comerciale sau a beneficiat de foloase din partea acestora”, au spus procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Nu mai puţin de 11 contracte au „prins” firmele cu primăria Curtici, firme care au lucrat şi cu societăţile conduse de A. Aniţei. Aşadar, din acest proces Nicolae A. Aniţei ar putea ieşi mult mai „şifonat” decât din procesul care a vizat incompatibilitatea lui.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor