Primarul din Zăbrani, sub control judiciar

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Primarul din Zabrani, Marian Toader
Primarul din Zabrani, Marian Toader
Curtea de Apel Timişoara a admis cererea lui Marian Toader de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu.

Instanţa a decis, joi, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în cazul primarului de Zăbrani, Marian Toader. Măsura controlului judiciar a fost luată pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 25 iunie 2015 până la data de 23 august 2015.

Obligaţii

Odată cu această decizie, Curtea de Apel Timişoara a stabilit şi obligaţiile pe care le are Marian Toader pe timpul cât se află sub control judiciar. Şi anume: *să se prezinte la organele de urmărire penală ori de câte ori este chemat; *să informeze de îndată organele judiciare care au dispus măsura sau în faţa cărora se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; *să se prezinte la Poliţia Municipiului Arad, Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; *să nu depăşească limita teritorială a judeţelor Arad şi Timiş decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; *să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpaţii P.R.V., P.V. şi C.J. sau cu membri de familie ai acestora. „În caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive” – se arată în minuta şedinţei de joi, în dosarul în care Marian Toader este inculpat.

Instanţa a dispus punerea imediată în libertate a inculpatului de sub măsura arestului la domiciliu şi a încredinţat supravegherea respectării controlului judiciar Poliţiei Municipiului Arad.

Marian Toader: „Sunt nevinovat”

Cum priveşte primarul Marian Toader decizia de joi a Curţii de Apel Timişoara? „Mi se pare normal să ţii cont şi să îmi dai posibilitatea să intru pe fond, să îmi dai posibilitatea să îmi dovedesc nevinovăţia, fără a impune măsurile acestea, atât de restrictive, să îmi dai posibilitatea să îmi fac treaba, să pot să lucrez, să pot să dovedesc că nu am nicio altă intenţie şi legătură cu ce este în acest dosar. Eu am spus de la început că în cauza respectivă există o sentinţă a Curţii de Apel Timişoara cu privire la legalitatea încheierii contractului de asociere în participaţiune, în care s-a pronunţat Curtea de Apel şi s-a făcut cu respectarea legii. Şi 2, există acea adresă a APIA, prin care ne spune clar, ca răspuns, că noi nu suntem parteneri în acel proiect, ci asociaţi doar cu terenul. Dar acum e greu, după ce m-au tăvălit prin presă, televiziuni, despre un tun de trei milioane, în condiţiile în care nici proiectul nu avea o astfel de valoare.”

Remember

Reamintim, la 28 mai 2015, primarul de Zăbrani, Marian Toader, și omul de afaceri Radu Popa au fost plasaţi în arest la domiciliu în dosarul de fraudare a unor fonduri europene, cu un prejudiciu de trei milioane de euro, în timp ce oamenii de afaceri Valer Popa şi Jean Cîrja au fost plasaţi sub control judiciar. Oamenii de afaceri sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi fraudare de fonduri europene, iar primarul Marian Toader este acuzat de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !