Profesorii au pichetat Prefectura

De Monica Ardelean
11Comentarii
Foto: A. Gherasim
Foto: A. Gherasim
Puțini protestari în fața Prefecturii din Arad în cadrul pichetării organizate de către Sindicatul Democratic din Învățământ.

ARAD. Peste 20 de sindicalişti din cadrul Sindicatului Democratic din Învăţământ au pichetat marţi Prefectura Arad. Nemulţumiţi de problemele care au rămas încă nerezolvate în sistem, precum decontarea navetei cadrelor didactice sau lipsa de personal nedidactic şi nedidactic auxiliar, au fost aduse la cunoştinţa prefectului Aradului. „O delegația din partea reprezentanților Sindicatului Democratic din Învățământ, care reprezintă 99% din personalul angajat în sistemul de învățământ preuniversitar, a prezentat problemele cu care se confruntă dascălii și școlile în acest moment. Sperăm ca, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul Aradului, Cosmin Pribac, să transmită mesajul nostru către guvernanți”, a punctat liderul SDÎ, Dănuț Ieneșeșcu.

Discuții și negocieri la București

Liderul arădean a participat zilele trecute la ședința națională a FSLI unde a fost stabilită o listă de revendicări care au fost prezentate ministrului educației, Remus Pricopie. Printre cele mai dureroase subiecte amintim: deblocarea posturilor didactice auxiliare și nedidactice din învăţământul preuniversitar de stat, modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic sau al celui didactic de predare și didactic auxiliar, astfel încât într-un interval de 3 ani (în perioada 2015 -2017) să se asigure o creștere graduală anuală, cu 10%, a salariilor acestor categorii de personal. În acest fel, se va asigura creșterea salariilor personalului didactic cu 33% până în anul 2017. „În funcție de atitudinea la nivelul ministerului, vom decide ce măsuri vor fi luate în continuare. Există promisiuni din partea ministrului Educației că se va încerca rezolvarea acestor probleme, dar așteptăm să vedem finalitatea concretă, convertită în fapte și acte legislative”, a punctat liderul arădean, vicepreședinte în cadrul FSLI.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor