380.000 de euro pentru studiul pasarilor din Campia Cermeiului

De Corina Hutan
Reactualizat la:
3Comentarii
380.000 de euro pentru studiul pasarilor din Campia Cermeiului
ARAD. Este vorba despre un proiect lansat de Asociația Terra Nobillis care vizează studiul biodiversitatății și a speciilor de păsări din Câmpia Cermeiului și ariile protejate conexe.

Obiectivele proiectului ”Elaborarea planului de management pentru ROSPA 0014 – Câmpia Cermeiului și ariile protejate conexe” sunt îmbunătățirea statutului de conservare a 59 de specii și șase habitate de importanță comunitară, precum și a 29 de specii de păsări migratoare. De asemenea, se dorește conștientizarea și consultarea comunităților locale în procesul de elaborare și aprobare a planului de management integrat pentru protejarea acestor arii naturale. Vor fi studiate speciile de păsări care se găsesc pe siturile Natura 2000, zona aleasă fiind în custodia Asociației Terra Nobillis.

Teritoriul cuprins în acest proiect se întinde pe o suprafață de 26.000 de hectare, care cuprinde 20 de unități administrative: Cermei, Ineu, Sebiș, Pâncota, Apateu, Beliu, Bocsig, Cărand, Dieci, Chisindia, Bârsa, Mișca, Șepreuș, Șicula, Seleuș, Șilindia, Târnova, Tauț, Gurahonț și Buteni. ”Prin aceste proiect se va monitoriza pe un plan bine definit activitatea păsărilor din zonă, vor fi întocmite hărți de distribuție pentru fiecare specie de păsări dar și un studiu socio-economic în cele 20 de localități incluse în proiect, unde se vor desfășura activitățile. Vorbim aici de un studiu complex cu date geografice, culturale, date privind utilizarea terenurilor din zonă” – a declarat Iulian Stana, președintele Asociației Terra Nobillis.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor