Proiectul parcarii din Parcul Eminescu, atacat in instanta de Prefectura

De Simona Butaru
6Comentarii
Proiectul parcarii din Parcul Eminescu, atacat in instanta de Prefectura
Prefectura atacă în contencios administrativ Hotărârea CLM prin care, în ultimul moment, s-a votat permiterea amenajării de parcări în Parcul Eminescu şi în zona Constructorul.

ARAD. Prefectul Cosmin Pribac a semnat vineri decizia de a acţiona în contencios adminsitrativ Hotărârea Consiliului Local Municipal Arad nr.201 din 17 iulie 2014, privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic pentru Zona Construită Protejată. Acţiunea va fi depusă luni la Tribunal. Astfel, începând de luni, se blochează intenţia Primăriei de a construi o parcare la nivelul actual al Parcului Eminescu şi a amenaja, pe o platformă de beton construită la nivelul digului, un parc cu arbuşti şi o zonă de promenadă.

Luni, la Tribunal

„Acţiunea în contencios administrativ va fi depusă luni la Tribunal. De atunci, Hotărârea 201/2014 va fi suspendată până la soluţionarea cauzei. Motivaţia acţiunii este că prin cele două amendamente aprobate au fost aduse modificări substanţiale documentaţiei de urbanism (PUZ-ului) fără însă ca acestea să fie supuse avizării de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – autoritatea competentă a emite avizul – care la data emiterii avizului a avut în vedere documentaţia de urbanism iniţială. Din documentaţia iniţială, întocmită de SC Proiect SA, nu făceau parte şi modificările propuse prin amendamente. Astfel că întreaga procedură de avizare trebuia să fie reluată cu respectarea dispoziţiilor legale în materie”, ne-a declarat Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Constructorul şi Parcul Eminescu

Aşa cum vă mai informam, amendamentele la care se face referire sunt următoarele: „Pentru zona aferentă terenurilor de sport de la baza sportivă Constructorul, cu Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport a UVVG Arad, se poate iniţia un studiu de fezabilitate cu respectarea tuturor prevederilor legale, privind posibilitatea amenajării unui parcaj subteran public şi/sau destinat instituţiilor din zonă. În acest caz se va menţine funcţiunea existentă supraterană de terenuri de sport”; respectiv „în baza Masterplanului de transport şi trafic al municipiului Arad se poate iniţia un studiu de fezabilitate cu respectarea tuturor prevederilor legale, privind posibilitatea reamenajării Parcului Eminescu din punct de vedere al circulaţiei auto, pietonale, parcaje, plantaţii”.

Potrivit informaţiilor noastre, proiectantul a transmis Primăriei în mai multe rânduri, sesizări privind inadvertenţele dintre proiectul realizat şi cel aprobat, cu tot cu amendamente, subliniind că nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările operate în urma votului Consiliului Local.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor