Propunerile ULALA către parlamentarii de Arad

De Adriana Barbu
8Comentarii
Propunerile ULALA către parlamentarii de Arad
Trei propuneri legislative legate de utilităţile publice şi animalele de companie au fost făcute de ULALA parlamentarilor arădeni.

Cineva ar trebui să asculte. Şi acel cineva ar trebui să fie cei care decid soarta noastră. Aşa că Uniunea Locală a Asociatiilor Locative Arad a venit cu o serie de propuneri pe care le-a adresat parlamentarilor arădeni privind iniţierea unor proiecte legislative. Totul, în cadrul întâlnirii din data de 26 mai pe care a avut-o cu reprezenzanţii Aradului în Parlamentul României. Reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad au prezentat trei propuneri. Prima vizează „eliminarea TVA-ului la utilităţile publice, respectiv apă rece, apă caldă, canalizare, energie termică, energie pentru prepararea hranei, salubritate. Motivăm această propunere – spun mai marii ULAL Arad- prin faptul că utilităţile publice trebuie să fie suportabile pentru toţi cetăţenii ţării, având în vedere că în acest moment aceste utilităţi au devenit un produs de lux”. A doua propunere face referire la „introducerea unui reprezentant al consumatorului în cadrul consiliilor de administraţie ale companiilor de utilităţi publice. Motivăm acest demers prin faptul că trebuie să existe o transparenţă totală la serviciile de utilităţi publice care sunt în subordinea administraţiilor locale şi care sunt finanţate din bugetul local”. Cea de a treia şi ultima propunere făcute de ULALA Arad parlamentarilor vorbeşte de „elaborarea şi emiterea unor norme legislative privind deţinerea animalelor de companie de către proprietarii din clădirile de tip condominiu. Motivăm că în acest moment este imperios necesară o reglementare de acest fel, problema animalelor de companie fiind una naţională şi care nu mai poate fi gestionată datorită numărului mare de animale de companie dar şi diferitelor specii şi rase”.

Speranţa la o lege bună

La final, mai marii ULALA în frunte cu preşedintele Dorina Lupşe, şi-au exprimat speranţa că întâlnirea avută cu parlamentarii de Arad va contribui „la elaborarea unor legi bune, ferme aplicabile, iar consultarea cu organizaţiilor specializate şi cu reprezentanţii consumatorilor să conducă la îmbunătăţirea cadrului legislativ”.

Taguri:


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor