Protest pe treptele Filarmonicii de stat Arad

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
2Comentarii
Arădenii sunt aşteptaţi pe treptele Filarmonicii Foto: JA
Arădenii sunt aşteptaţi pe treptele Filarmonicii Foto: JA
Sindicaliştii instituţiei de cultură invită publicul să fie alături de ei la protestul de marţi de pe treptele Palatului Cultural.

Arad. Credeaţi că e linişte la Filarmonică? Dacă da, sigur vă înşlelaţi. Un conflict de acest gen nu are cum să se încheie doar pentru că s-au închis niște ochi şi s-au dat afară nişte oameni. Că nu e linişte la instituţia de cultură o dovedeşte faptul că marţi pe treptele instituţiei va fi organizat un protest. Un protest, între orele 13.40-14.30 la care sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc muzica bună şi cred că aici este o problemă. Sindicalişii au făcut apel la arădeni cerând: „S.O.S. Salvaţi Filarmonica! Stop concedierilor! Fără administratori şi pompieri complici la „decimarea” personalului artistic! Fără concertmaeştri „colaboraţionişti” din afara instituţiei! Avem concertmaestrul nostru! Vrem posturi şi angajări! Vrem o Filarmonică stabilă şi nu improvizaţii de conjunctură! Stop presiunilor împotriva sindicatului şi a concertmaestrului! Vrem o conducere demnă de o Filarmonică!”.

Sindicaliştii de la Filarmonică, cei care au pus în scenă acest protest spun că au 2.000 de semnături de susţinere din partea publicului, pe care îl roagă să fie marţi alături de ei pentru că „avem nevoie de ajutor”. Că nu sunt singurii care cred că sunt probleme la Filarmonică o dovedeşte şi faptul că alături de sindicalişti marţi vor protesta şi organizaţiile care au militat pentru salvarea Parcului Eminescu.

Pentru Traian Roman

Ce a declanşat această nouă revoltă sindicală, după câteva momente de calm? Postul de concertmaestru. Pe pagina de facebook a sindicatului apar, în ultimele zile, mai multe referiri la această nouă problemă. O cităm pe ultima dintre acestea: „În atenţia autorităţilor locale:

Filarmonica este a oraşului! Nu este proprietatea unei persoane, indiferent ce funcţie ocupă!

Postul de concertmaestru nu este proprietatea conducerii şi nu se oferă “pe tavă” sub formă de cadou! Până se va organiza concurs pentru ocuparea postului (de cinci ani e vacant!!!), cel mai corect este ca rolul de concertmaestru să fie îndeplinit de şeful de partidă (care nu există) sau solistul instrumentist de la vioara I, Traian Roman. Orice alt artificiu e contra naturii! Orchestra îl susţine categoric pe dl. Traian Roman!

Ne vedem marţi

Rămâne de văzut doar câţi arădeni sunt implicaţi în viaţa arădeană cu bunele şi relele ei şi câţi vor decide că e momentul să ia atitudine. De obicei, supărările se tratează în Arad cu speranţa că alţii ar trebui să lupte pentru noi. Să se fi schimbat ceva?2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor