Punct final pe strategia culturală a judeţului

De Alin Gherasim
2Comentarii
Punct final pe strategia culturală a judeţului
Strategia culturală a judeţului pentru perioada 2015-2020 va ajunge la votul consilierilor judeţeni.

Despre strategia culturală a judeţului s-a vorbit mult, au fost scandaluri, acuze şi discuţii pe la colţuri. Dezbaterea publică pe baza aceleiaşi strategii a fost un fiasco, singurul care a venit cu propuneri clare şi constructive fiind producătorul de film Onoriu Felea. După ce au aruncat cu acuze în stânga şi în dreapta, cei care aveau puterea să modifice strategia s-au retras. Scandalul pare că a fost singura lor ţintă pentru că, după circul din dezbatere, nu au fost depuse propuneri sau observaţii. În luna martie a avut loc dezbaterea, iar cei interesaţi au avut la dispoziţie o lună de zile pentru a veni cu propuneri. După cum am menţionat deja, Onoriu Felea a fost singurul care a dus o conversaţie cu specialiştii care au întocmit-o. Acesta a participat şi la dezbatere unde a solicitat o atenţie sporită pentru producţia cinematografică în cadrul Strategiei Culturale a Judeţului Arad pentru perioada 2015-2020. Iar solicitarea lui, care a fost trimisă şi specialiştilor, a avut efect.

Mici modificări

Specialiştii care au întocmit strategia culturală, respectiv George Grigoriu, Cătălin Ploae, Roxana Voicu-Dorobanţu şi Alexandru Roşu, au inserat parte din doleanţele lui Felea în strategie. Noutăţile din strategie se referă la o acţiune care are ca obiectiv asigurarea cadrului administrativ necesar dezvoltării producţiei cinematografice în judeţul Arad, evidenţierea unui nou obiectiv, respectiv determinarea unei schimbări a percepției și a atitudinii față de artist și actul cultural, dar şi înfiinţarea unui Consiliu Cultural Consultativ care să funcţioneze pe lângă Comisia de Cultură a Consiliului Judeţean Arad. Împreună cu aceste modificări, strategia va fi supusă votului consilierilor judeţeni în viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Arad.

Cereri imposibile

Aceleaşi Onoriu Felea a venit şi cu alte solicitări, însă acelea nu pot fi implementate. Specialiştii care au întocmit strategia spun că solicitarea unor facilităţi privind TVA sau alte facilităţi fiscale, propuneri ale lui Felea, nu ţin de competenţa Consiliului Judeţean Arad, ci de competenţa autorităţilor centrale, singurele care pot modifica TVA sau taxele şi impozitele.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor