Purcaru le da PNL-istilor cu statistica in cap

De Simion Todoca
Reactualizat la:
2Comentarii
Purcaru le da PNL-istilor cu statistica in cap
ARAD. Preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, cifre statistice care dovedesc că din 2012 economia României a fost pe un trend constant crescător, spre deosebire de perioada guvernelor PDL, când economia a scăzut constant.

„Opoziţia spune tot timpul că Guvernul Ponta nu a făcut nimic, că nu este bun, dar cifrele- oferite de către Banca Monsială, nu de către politicieni- dovedesc contrariul. A crescut şi va creşte în continuare cifra de afaceri în industrie, am ajuns la cel mai mare excedent- 4,48 miliarde euro pe export faţă de import, a scăzut datoria externă. Previziunile Băncii Mondiale indică o creştere constantă în următorii doi ani””, spune Purcaru.

Cifre, cifre…

Potrivit Băncii Mondiale, România va avea o creştere economică de până la 2,9% în acest an, urmată de un avans de 3,2% în 2016 şi unul de 3,9% în 2017. Anul trecut am avut o creştere economică substanţială, fiind fruntaşa UE în trimestrul III*Potrivit INS, în primele 11 luni ale anului 2014, faţă de aceeaşi perioadă din 2013, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut cu 8%. În aceeaşi perioadă, comenzile noi din industrie au crescut în termeni nominali cu 6,1%* Înregistrăm o creştere a investiţiilor străine directe cu 13%, la 2.1 miliarde EUR în perioada ianuarie-noiembrie 2014 * Inregistrăm o scădere a datoriei externe totale cu 2.6% în perioada ianuarie-noiembrie 2014* Conform BNR, în perioada ianuarie-noiembrie 2014 deficitul de cont curent s-a ajustat la 302 milioane EUR. Rata de creştere a exporturilor este mai ridicată decât rata de creştere a importurilor * În decembrie 2014, preţurile de consum au scăzut cu 0,1% comparativ cu noiembrie 2014* Preţurile nu au mai crescut, în timp ce veniturile au sporit, conform tuturor statisticilor (salariu mediu, pensii, salariu minim)* Inflaţia este la un minim istoric (cea mai mică din ultimii 24 de ani). „ Aşadar, aşa zisul nou PNL, care a tăiat pensiile şi salariile, din dorinţa de a reveni la guvernare, ca să ducă România unde era pe vremea lor, aruncă tot felul de acuze mincinoase, bazându-se pe faptul că Guvernul Ponta este mai puţin vocal, că românii resimt măsurile bune luate de către acesta, dar nu le cunosc la modul public”, conchide Purcaru.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor