Purcaru: unii inspectori ANAF actioneaza la comanda politica

De Simion Todoca
Purcaru: unii inspectori ANAF actioneaza la comanda politica
ARAD.Preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, este de părere că scandalul iscat de acţiunile ANAF nu este „interpretat în cheia potrivită”, inclusiv preşedintele Iohannis şi premierul Victor Ponta lăsându-se înşelaţi de aparenţe.

„În realitate, nu ANAF, la modul generic, se face vinovată de acţiunile absolut ilogice, cum sunt cele care duc la închiderea unor unităţi comerciale pentru câţiva lei în plus sau în minus în casa de marcat. Sunt unii indivizi care, din dorinţa de a nu fi afectaţi de schimbările care se prefigurează la ANAF, fac exces de zel, tăind şi spânzurând în stânga şi în dreapta. Unii vor să-şi păstreze postul călduţ şi bine remunerat, alţii vor să se evidenţieze, pentru a sălta pe funcţii superioare. Nu îi interesează efectele absolut dramatice, atât pentru economie cât şi pentru angajaţi şi patroni, ci doar soarta proprie”, spune Mircea Purcaru. În opinia lui, unii dintre inspectorii ANAF se duc „ţintit” la anumite magazine sau restaurante, cu scopul precis de a le închide, chiar şi pe termen scurt: „Unii dintre proprietarii de magazine sau restaurante mi-au spus că inspectorii închid selectiv unităţile, că vin trimişi fie de către prieteni sau rude ale lor care sunt în concurenţă cu patronii unităţilor vizate, fie pur şi simplu din duşmănie. Cei cu care am vorbit mi-au spus că unii dintre inspectori, deşi nu au voie să facă politică, au relaţii clientelare arhicunoscute cu puterea locală, la comanda căreia fac şicane patronilor care nu se supun acesteia şi nu cotizează unde trebuie. Părerea mea este că premierul Victor Ponta trebuie să facă urgent ceea ce a promis, pentru ca inspectorii care practică astfel de mârşăvii să nu mai poată abuza de funcţie. Desigur, aceasta nu înseamnă că pedepsirea drastică a evaziunii fiscale trebuie domolită, ci, dimpotrivă, dusă la turaţie maximă, însă doar acolo unde există cu adevărat evaziune fiscală. Nu trebuie permisă inventarea unor cazuri, de către inspectori care servesc interese de partid, de grup sau personale”, mai spune liderul conservatorilor arădeni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !