Rachita, pus pe liber de judecatori

De Ioana Costas
Ovidiu Răchită
Ovidiu Răchită
Înainte ca lui Ovidiu Răchită să i se majoreze pedeapsa la 20 de ani de închisoare, Curtea de Apel Alba a decis să-l pună în libertate, de două ori.

ARAD. În luna iunie a acestui an, Curtea de Apel Alba a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a obligării de a nu părăsi ţara în ceea ce-l priveşte pe Ovidiu Răchită. Decizia Curţii de Apel Alba a fost luată cu doar câteva luni înainte de o altă sentinţă care vorbeşte de nici mai mult nici mai puţin decât 20 de ani de puşcărie pentru acelaşi Răchită!

„Argumentele pentru care instanţa de apel a procedat în acest fel (eliberării – n.r.) au fost acelea că simplele prezumții raportat la gravitatea faptelor deduse judecăţii nu sunt suficiente pentru a argumenta refuzul punerii în libertate. De asemenea, că nu poate fi imputat inculpatului că nu a cooperat cu organele judiciare în susţinerea inculpării şi nici faptul că acesta a uzat de căile şi mijloacele legale avute la dispoziţie pentru a-şi dovedi nevinovăţia”, ne-a scris avocatul lui Ovidiu Răchită.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a declarat recurs, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să menţină însă starea de arest a lui Răchită.

Pe de altă parte, însă, avocaţii lui Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan au declarat recurs, dosarul urmând să ajungă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„În cursul lunilor iulie şi august, au mai existat două şedinţe de judecată de apel, completul de judecată fiind unul de înlocuire, complete care nu au modificat starea de prevenţie dispusă cu privire la Ovidiu Răchită. Ulterior, la data de 11 septembrie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus din nou cu privire la starea de arest a lui Ovidiu Răchită, în sensul înlocuirii acestei măsuri, cu cea a obligării de a nu părăsi ţara. De această dată, instanţa a argumentat, în principal, pe depăşirea unui termen rezonabil a stării de arest preventiv. Şi de această dată, Parchetul a declarat recurs împotriva încheierii, recurs care a fost soluţionat de ICCJ la 28 septembrie 2012, tot prin admiterea recursului şi menţinerea stării de arest preventiv a inculpatului’’, a precizat avocatul lui Răchită.

Avocaţii lui Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan au declarat recurs la sentinţa dată de Curtea de Apel Alba. Dosarul urmează să ajungă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde judecătorii vor da sentinţa finală.

Pedepse noi pentru Rachita si Moldovan

Moldovan si Rachita, tot dupa gratii0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !