Război pe parcarea de la teatru

De Valentin Goran
5Comentarii
Război pe parcarea de la teatru
Război pe parcarea de la teatru
Stația de taxi de lângă Teatrul „Ioan Slavici” a atras nemulțumiri din partea riveranilor, care cer mutarea ei. Nici taximetriştii nu sunt mulţumiţi. Aşa că..

Trăitul în oraş, la „comun”, nu e uşor. O dovedesc zecile de reclamaţii făcute pe diverse fapte şi acte. O dovedeşte şi reclamaţia de acum, care sună cam aşa: Stația de taxi ce pornește de la intersecția Bulevardului Revoluției cu strada Unirii, din vecinătatea Teatrului „Ioan Slavici” Arad, a ajuns să îi înfurie pe arădenii ce locuiesc în această zonă. Riveranii spun că de când stația s-a mutat aici, zona este foarte aglomerată, dar și că nu mai pot intra cu autoturismele personale în curțile lor din cauza taximetrelor parcate uneori și pe două rânduri. „În Piața Avram Iancu, taxiurile, deși au locurile lor de parcare, se înghesuie câte 20 acolo. De cele mai multe ori stau pe două, chiar trei șiruri și blochează tot. Adică porțile locatarilor, traficul etc. De cele mai multe ori stau și pe trecerea de pietoni în plină intersecție. Chiar nimeni nu poate face ceva acolo? Am încercat să semnalăm aceste nemulțumiri ale noastre dar nu ne bagă nimeni în seamă. Ne dorim ca această stație să fie mutată de aici dacă taximetriștii nu respectă numărul de locuri alocate pentru parcare. Așa nu se mai poate. Rugăm Primăria Arad să plece urechile la doleanțele noastre”, ne spune N. Constantin, locuitor al zonei. Să fie bine pentru ei, asta îşi doresc locuitorii zonei. Ca şi în cazul ştrandului, pentru cei din zonă, ceilalţi contează puţin sau deloc. Ceilalţi să se descurce în altă parte.

Vor stație la fostul Tarom

Ce spun ceilalţi? „În acest moment am realizat un proiect de hotărâre pentru ședința de Consiliul Local prin care am cerut să fie mutată stația din locul actual în față la fostul Tarom, pe Bulevardul Revoluției, după intersecția cu strada Unirii înspre Podgoria. De câteva săptămâni de zile aștept ca propunerea noastră să fie aprobată și să ne mutăm cât mai repede cu stația din actuala locație. Într-adevăr, recunoaștem că este o problemă și că taximetriștii sunt uneori indisciplinați. Dar nici riveranii nu respectă parcările vopsite cu galben, adresate direct taximetriștilor. Sunt multe mașini private care parchează pe locurile noastre, pentru care noi plătim și din această cauză suntem nevoiți să parcăm lângă. La cele două intrări prin pasaj înspre curțile interioare, de multe ori riveranii parchează mașinile în dreptul intrării și ne blochează astfel mașinile apropiindu-se cu spatele mașini foarte aproape de noi”, a declarat Daniel Tomuța, președintele Camerei Taximetriștilor din Arad.

Varianta şi oferta autorităţilor

Şi Primăria e în căutarea de soluţii, spun reprezentanţii acesteia. „Modificarea Hotărârii nr. 109/2009, pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de transport în regim de taxi, a fost pusă pe site-ul Primăriei Arad, în data de 20 mai, la transparență, pentru ca arădenii să poată să își exprime opțiunile. Este vorba de Stația de la Teatrul de Stat, Bulevardul Revoluției, tronsonul de la strada Unirii și până la imobilul cu nr. 97, pentru trei locuri de taxi. Piața Pompierilor – Parcul Reconcilierii, pe tronsonul cuprins între strada Ecaterina Teodoroiu și strada Vârful cu Dor, patru locuri, Stația Piața Catedralei, pe tronsonul cuprins între strada Mețianu și Ștefan Cicio Pop, șapte locuri”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt a Primăriei Municipiului Arad.

Ulterior, mai spune Drăghici, după ce arădenii își vor exprima opțiunile, aceste propuneri care au fost înaintate de Comisia de Sistematizare a Circulației împreună cu Camera Taximetriștilor din Arad, la care s-ar putea adăuga (dacă există) propunerile arădenilor, vor intra pe ordinea de zi a Consiliului Local care va decide dacă aceste noi locuri pentru taxi vor fi înfiinţate sau nu.

Suplimentare cu trei locuri

Pe scurt, după analiza declaraţiilor, înţelegem că cele 10 locuri de lângă Teatrul de Stat vor rămâne tot acolo, iar dacă CLM va da undă verde proiectului aflat la transparenţă, se vor realiza încă trei locuri de parcare în fața fostului punct Tarom. Mult, puţin, vom trăi şi vom vedea. Un lucru pare cert: riveranii vor trebui să conviețuiască în continuare cu taximetriștii de la Teatru. Pentru că.. pe centru e aglomeraţie şi toţi sunt nemulţumiţi, o regulă deja împământenită în oraşele mari.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor