Reabilitarea care dă în gropi la Curtici

De Ardelean Monica
3Comentarii
Reabilitarea care dă în gropi la Curtici
© Gropile acoperă intrarea pe DJ spre Curtici FOTO: J.A.
A costat o grămadă de bani europeni și au rămas o grămadă de gropi autohtone în care îți rupi mașina.

7,2 km între localitatea Curtici și intersecția cu DN 79 (drumul care duce spre Sântana), peste 1 milion de euro cheltuiți pentru reabilitarea acestui drum județean, iar rezultatul, la 6 ani de la finalizarea lui, sunt o grămadă de gropi. Și au fost și mai multe de-a lungul anilor, dovada sunt peticele care acoperă asfaltul pe aproape toată lungimea celor 7 km reabilitaţi cu aproape 140.000 euro/km.

Proiectul, prezentat și inaugurat de fostul președinte al CJA, Nicolae Ioțcu, face parte din Programul PHARE CBC/INTERREG IIIA România-Ungaria 2005, în care consiliile judeţene Arad şi Bekes (Ungaria) sunt partenere. Lucrările au fost scoase la licitație în două etape, una prin 2008 și a doua etapă un an mai târziu, în 2009. Prima etapă a fost atribuită, conform site-ului de licitații, Societății de Întreținere și Reparații Timișoara, care a executat primii 3, 5 km dinspre Curtici, pe care se poate încă circula destul de bine. A doua etapă de execuție pentru ultimii 3,7 km, până la intersecția cu DN 79 Arad-Oradea, a revenit firmei SC ICIM SA, acum în insolvență. Pe acest tronson, cel puțin un kilometru este aproape de necirculat pe banda de mers spre Curtici dinspre DN 79. Dacă intri cu viteză pe drumul județean riști foarte ușor să-ți distrugi mașina. Și gropile apar din loc în loc, pe ambele sensuri, de obicei de după o curbă ca să fie surpriza și mai mare și să nu mai poți evita impactul cu groapa.

Reprezentanții CJA spun că nu se poate face mare lucru în acest moment. Drumul este încă în garanție, dar firma care ar trebui să îl repare pe banii ei este în insolvență. În aceste condiții nu se poate interveni pe acest tronson pentru că, din punct de vedere juridic, nu se mai pot licita lucrări pe un tronson aflat în garanție. Teoretic cel care a executat lucrarea, SC ICIM SA, este obligat să o refacă, dar firma nu mai are bani, iar gropile continuă să se adâncească și să se extindă. Ceea ce ar putea să facă, totuși, CJA este să-i atenționeze pe șoferii care o taie prin Curtici, ca să scape de aglomerație de pe DN 79, că urmează un drum plin de gropi. Măcar să fie atenționați dacă nu pot fi și respectați pe drumurile județului.

Se caută soluţii

Situaţia acestui drum a fost dezbătută, într-o conferinţă de presă, şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea. „Avem o problemă pe acest drum, dar trebuie să o rezolvăm cumva. Nu putem să îl abandonăm”, a spus Bîlcea.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor