Recital cameral cu premiere muzicale

De Adriana Barbu
Recital cameral cu premiere muzicale
Festivalul Toamna Muzicală Arădeană îşi intră în drepturi şi sâmbătă când va avea loc un recital cameral cu premiere muzicale în spațiul sonor arădean.

„Diversitatea pe care o oferă cameralul este încă odată probată în seara de sonate pentru clarinet şi pian, cântate în premieră la Arad de invitaţii primei săptămâni a Toamnei Muzicale Arădene, Giuseppe Carannante şi Fabrizio Soprano. Oaspeţii italieni renunţă la o distanţă de numai două zile la registrul simfonic, dezvăluind în seara de sâmbătă, 5 noiembrie 2016, la ora 19.00, o nouă valenţă a carierei lor, aceea de cameralişti, de devotaţi ai literaturii de salon, de exploratori ai resurselor particulare ale instrumentelor lor şi, nu în ultimul rând, de fascinaţi ai spaţiilor intime ale artei sonore”. Aceasta este invitaţia pe care mai marii Filarmonicii de Stat Arad ne-o fac. Iar atuurile sunt următoarele: „La sfârşit de carieră, Johannes Brahms, dar şi Camille Saint Saens cuprind în seria testamentelor lor sonore Sonate pentru clarinet şi pian, în timp de Francis Poulenc se dedică aceluiaşi cuplu instrumental, înaintea apariţiei muzicii sale orchestrale. O audiţie absolut inedită, cu un ambitus stilistic care acoperă aproape o sută de ani de muzică, cu titluri aflate pentru prima oară pe afişele Aradului: Sonata nr. 1 op.120 de Johannes Brahms, Sonata op.167 de Camille Saint Saens şi Sonata de Francis Poulenc”.

Iată oferta de sâmbătă a Filarmonicii de Stat Arad: ora 19.00, Sala Cercului Militar, recital cameral: Giuseppe Carannante – clarinet, Fabrizio Soprano – pian, în program: Johannes Brahms – Sonata în fa minor op.120 nr.1, Camille Saint Saens – Sonata op.167, Francis Poulenc – Sonata pentru clarinet şi pian.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !