Reparaţii capitale pe Ştrand

De Alin Gherasim
8Comentarii
Reparaţii capitale pe Ştrand
© Pe Ștrandul Neptun, în zona bazinelor FOTO: V.G.
Societatea care s-a ocupat de curăţenia în pieţele municipiului a câştigat un nou contract cu Primăria Arad: reparaţii la bazinele ştrandului.

Ştrandul Neptun va intra în reparaţii capitale. Vorbim aici despre zona bazinelor, bazinele însele, aleile pietonale şi platformele din zona I. În urma unei licitaţii organizate de Primăria Arad, la care s-au prezentat două firme, s-a stabilit că societatea care a venit cu preţul cel mai bun este Paniprod H&R SRL, firma sebişeană care a mai avut nenumărate contracte cu administraţia locală sau cu societăţi din subordinea Primăriei Arad, inclusiv curăţenia în pieţele municipiului. Suma estimată de municipalitate pentru aceste lucrări a fost de 346.850 de lei, dar, în urma ofertelor, valoarea a scăzut la 309.958 de lei.

Şi lucrările

Potrivit cerinţelor municipalităţii, lucrările ce urmează a fi efectuate se referă la lucrări ample la bazine, la pavajul din jur, la alei. În primă fază, firma va realiza proiectarea lucrărilor, de abia ulterior urmând să reabiliteze ştrandul. „Lucrările de reabilitare constau în reabilitarea pereţilor şi fundului bazinelor cu refacerea hidroizolaţiilor (bazin mare, bazin mijlociu, bazin copii, bazin cu bilă şi bazine cu apă termală); reabilitarea balustradelor de protecţie din jurul bazinelor şi completarea cu plăci de policarbonat acolo unde este cazul; refacerea pavajelor dalate din zona bazinelor cu refolosirea celor existente şi completarea, eventual, cu dale antiderapante, precum şi completări şi compactări a stratului suport pentru dale în vederea corectării denivelărilor existente; reabilitarea marginii bazinelor, inclusiv a bazinelor de prespălare, cu specificaţia de rotunjire a muchiilor; refacerea rigolelor adiacente bazinelor, inclusiv reabilitarea grilajelor de scurgere a apei, reabilitarea duşurilor exterioare din zona bazinelor; reabilitarea scărilor de acces în bazine şi montarea de dispozitive antialunecare; reabilitarea aleilor pietonale din incinta zonei I”, se arată în documentele care însoţesc anunţul de licitaţie.

Patru luni

Teoretic, lucrările comandate de Primăria Arad ar trebui să fie finalizate până în primăvară. Pentru că municipalitatea a stabilit un termen de execuţie de patru luni de zile de la semnarea contractului. Cel mai probabil, în lunile de iarnă nu se va lucra, dar ştrandul ar trebui să fie renovat până la debutul sezonului estival 2018.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor