Resuscitarea cataloagelor

De Monica Ardelean
Resuscitarea cataloagelor
O nouă licitație pentru sistemul de monitorizare a performanțelor școlare în municipiul Arad.

Aproape incredibil, dar se fac ultimele cheltuieli în proiectul de monitorizare a performanțelor școlare din municipiul Arad. Cel puțin așa susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, Corina Drăghici. Ultimii 949.193 lei plus TVA pentru achizționarea a 328 Access Point-uri, inclusive configurarea și accesoriile acestora. După care, adică după 90 de zile de la atribuirea contractului, sistemul ar putea funcționa. Undeva prin anul 2016, dacă nu mai apar și alte probleme tehnice sau de altă natură, care să mai amâne darea în folosință a sistemului.
În caz că ați uitat de acest subiect, vă reamintim că Primăria Arad, din fonduri bugetare, anunța în 1 decembrie 2011, în prezența ministrului de atunci, Daniel Funeriu, că va susține introducerea unui sistem de monitorizare a performanțelor școlare. Un fel de catalog online ale cărui date vor fi accesibile părinților (note și absențe), diriginților, directorilor de școli (date statistice), Inspectoratului Județean Arad (rapoarte, statistici) și chiar și Primăriei. Trebuia să fie finalizat în 2012, apoi undeva în 2013, s-au dat speranțe și pentru 2014, apoi 2015 și acum finalul este estimat a fi undeva în 2016, chiar la începutul anului.
A murit și în cele cinci școli pilot. Nu a mai fost actualizată baza de date (elevii se schimbă de la an la an, bazele de date trebuie refăcute). Primăria nu a introdus rețeaua wirelles care să permită profesorilor să treacă notele și absențele în sala de clasă iar tabletele stau prăfuite prin dulapuri. S-au cheltuit peste jumătate de milion de euro pentru un sistem deocamdată în comă profundă. Nu s-au respectat termene și promisiuni, dar poate că acum sistemul va renaște precum pasărea Phoenix.
Sperăm că într-o bună zi vom scrie despre funcționalitatea lui în toate școlile din municipiu, despre utilitatea lui și beneficiile aduse sistemului de învățământ preuniversitar din Arad.
Până atunci, însă, vom scrie despre banii investiți într-un proiect încremenit în teorie, chiar dacă vom și acuzați că ne opunem modernizării și nu avem spirit inovator. Deocamdată ne exersăm doar spiritul critic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !