Rohozneanu, de la 26 de ani de închisoare la 17

De Ioana Costas
6Comentarii
Rohozneanu, de la 26 de ani de închisoare la 17
De la 26 de ani de închisoare la 17 ani de închisoare. Cum a ajuns Uţu Rohozneanu la această „diminuare” a pedepsei cu închisoare?

Norocul e de partea „Împăratului”! Nu e de ici de colo ca pedeapsa de 26 de ani de închisoare, la cât a fost condamnat Uţu Rohozneanu, să ajungă la 17 ani. În 2014, Tribunalul Bucureşti contopea, la cererea „Împăratului”, toate pedepsele la care a fost condamnat Rohozneanu într-una singură de 26 de ani, o lună şi două zile de închisoare cu executare. Uţu Rohozneanu a fost condamnat pentru infracţiunile din dosarul „Împăratul” şi într-unul de trafic de droguri, după ce în 2012 procurorii DIICOT l-au prins conducând o reţea de trafic de droguri din închisoare. După ce a pronunţat această sentinţă, Tribunalul Bucureşti a dat posibilitatea ca aceasta să fie atacată. Şi asta a şi făcut Rohozneanu. Iar Curtea de Apel Bucureşti a decis la începutul lunii septembrie 2015 ca Uţu Rohozneanu să execute 17 ani de închisoare.

Pedeapsa

„Descontopeşte pedeapsa rezultantă aplicată prin sentinţa penală a Tribunalului Bucureşti Secţia a II-a Penală definitivă prin decizia Curţii de Apel Bucureşti în pedepsele componente, respectiv pedeapsa de 12 ani închisoare şi pedeapsa de 7 ani închisoare. Contopeşte pedepsele de mai sus cu pedepsele de 8 luni închisoare aplicată de Tribunalul Torino şi pedeapsa de 1 an şi 6 luni aplicată de C.A. Brescia, şi aplică pedeapsa cea mai grea, de 12 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 5 ani, în final inculpatul urmând a executa pedeapsa de 17 ani închisoare”, se arată în soluţia Curţii de Apel Bucureşti. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, instanţa hotărând totodată ca din această pedeapsă să deducă perioadele deja executate de Rohozneanu: de la 07.08.2001 la 24.01.2002, 05.02.2005 la 16.02.2006, 11.05.2007 la 26.05.2008 şi de la 27.01.2009 la zi. De asemenea, ca pedeapsă complementară, Curtea de Apel Bucureşti a decis să-i interzică lui Uţu Rohozneanu exercitarea unor drepturi pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale.

Liberi

În afară de Uţu Rohozneanu şi Datcu Marius, zis „Belmondo”, toţi cei care au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea în dosarul „Împăratul” au fost deja eliberaţi.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor