Rugbyul arădean are prima carte!

De Leo Sfara
1Comentariu
Rugbyul arădean are prima carte!
Volumul “Aradul și planeta balonului oval” a fost lansat într-un cadru festiv, la hotel Coandi. Nu toată lumea e mulțumită de conținut: “Putea să fie mai completă”.

Istoria sportului cu balonul oval din orașul nostru avea nevoie – și el – să fie evocat într-o carte. Grațian Tămaș a preluat frâiele și a zis că trebuie să existe un volum cu tot ce înseamnă rugbyul arădean și nu numai. Însă, unii spun că în volumul “Aradul și planeta balonului oval” nu este complet, trebuia să se scrie mai mult despre ceea ce a fost sportul cu balonul oval în Arad.
Vineri seara, la hotel Coandi, prin grija lui Jean Copil, a avut loc lansarea cărții “Aradul și planeta balonului oval”, primul volum de specialitate. Au fost și unele nemulțumiri, cum spuneam, dar – s-a căzut de comun acord – tot ce lipsește din această carte se va regăsi în cea de a doua.
În volum sunt redate – într-un mod foarte sintetic – toate elementele care fac din jocul de rugby o reprezentare autentică de abilitate, de putere, de curaj, de agresivitate, dar și de stăpânire de sine și loialitate. Sub acest aspect, cartea are un caracter inedit și este structurată pe trei capitole distincte:
1. Momente din evoluția rugbyului mondial
2. Apariția, răspândirea și evoluția structurilor organizatorice ale acestui sport în România
3. Aspecte ale încercărilor – de-a lungul a 65 de ani – de a implementa acest sport în orașul Arad
Cititorilor acestei cărți li se oferă posibilitatea, indiferent de zestrea de cunoștințe, de a se documenta, deoarece aceasta este destinată atât cunoscătorilor acestui sport de excepție, cât și celor care vor parcurge rândurile doar din pură curiozitate.

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor