S-au jucat cu cuvintele

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
S-au jucat cu cuvintele
Specialiștii de la CJRAE au organizat „Ziua porților deschise ale logopediei”, o zi în care au fost asaltați de copii din școlile și grădinițele arădene.

ARAD. Au venit din școli și din grădinițe, însoțiți de părinți și de profesori sau educatoare pentru a se juca de-a vorbitul. Un joc în care au fost purtați de către psihologii și logopezii de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională în cadrul „Zilei porților deschise ale logopediei”. O zi pe care specialiștii CJRAE au ales să o desfășoarea în sala festivă de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”. Au fost asaltați de grupuri de copii pe durata întregii zile, copii pe care i-au provocat prin joc, le-au întins capcane de vorbire, le-au stimulat creativitatea și i-au învățat să schimbe sensul unui cuvânt modificând o singură literă. Pentru că asta e meseria lor: să corecteze deficiențe de vorbire prin joc, să-i ajute să se dezvolte intelectual, să se integreze în grup. Sunt la dipsoziția copiilor care au nevoie de ajutorul lor, la dispoziţia părinților și a cadrelor didactice. „Am ales să organizăm ziua porților deschise într-o zi din «Săptămân altfel» tocmai pentru a permite cât mai multor copii să participe la atelierele noastre. Mulțumesc colegilor mei care s-au implicat în acest eveniment, Inspectoratului Școlar Județean și, evident, conducerii școlii care ne-a găzduit. Numărul mare de copii participanți ne-a convins că am avut succes în demersul nostru, că am reușit să ne facem cunoscuți mai mult, că de acum înainte și mai mulți copii sau cadre didactice și părinți vor apela la ajutorul nostru specializat” a declarat Bogdan Godja, directorul CJRAE.

La eveniment au participat și doi inspectori școlari: Raluca Martin și Viorel Binchiciu, care nu au ezitat să intre în jocul copiilor și chiar să-i provoace cu întrebări încuietoare.
Pentru cei care vor să-i contacteze pe specialiștii de la CJRAE, sediul instituției se află în incinta clădirii Centrului Cultural Județean de pe strada Gheorghe Barițiu, nr.16, camerele 34 și 35. Ei pot oferi servicii de consiliere psihopedagogică și orientare școlară, servicii de terapie a tulburărilor de limbaj, servicii de consiliere pentru cadre didactice sau părinți, servicii de orientare a formării inițiale și continue prin parteneriate cu instituțiile abilitate și servicii de terapii specifice oferite prin cabinetele de asistență psihopedagogică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !