„Sacul galben”, sabotat de toamnă?

De Monica Ardelean
3Comentarii
Sacul galben, doar pentru deșeuri reciclabile
Sacul galben, doar pentru deșeuri reciclabile
Sacul galben nu este destinat colectării frunzelor și deșeurilor vegetale, ci doar deșeurilor inscripționate pe saci.

„Sacul galben”, cunoscută campanie de colectare selectivă a deșeurilor, este puțin bulversată din cauza… toamnei. Reprezentanții societății de salubritate SC Polaris M Holding SRL atrag atenția arădenilor că acești saci nu sunt destinați colectării frunzelor sau deșeurilor vegetale, ci doar ambalajelor tip PET, deşeuri de hârtie, mase plastice. „Societatea noastră îşi rezervă dreptul de a nu colecta sacii galbeni încărcaţi cu alte tipuri de deşeuri decât cele care sunt inscripţionate pe saci, respectiv ambalaje tip PET, deşeuri de hârtie, mase plastice. Situaţia se impune cu atât mai mult cu cât legea privind obligativitatea colectării separate a deşeurilor (Legea nr. 99 din 2014), act care completează Legea salubrizării, şi-a intrat pe deplin în drepturi. Ca atare, SC Polaris M Holding SRL îi roagă insistent pe toţi beneficiarii serviciului de salubritate să folosească pubelele din dotare, containerele pentru colectarea selectivă şi sacii galbeni distribuiţi gratuit pentru categoriile de deşeuri corespunzătoare”, spun reprezentanții societății. Dacă vor fi găsiți saci galbeni plini cu frunze, aceștia riscă să rămână la poartă. „Angajaţii societăţii nu vor mai ridica sacii galbeni în care s-au adunat alte tipuri de deşeuri, în pofida sesizărilor venite tocmai din partea celor care nu respectă destinaţia acestora, pentru a nu crea un scurt circuit în activitatea de colectare şi transport selectiv al deşeurilor municipale”, susțin cei de la Polaris.

Colectare selectivă

De asemenea, societatea de salubritate solicită arădenilor să respecte culoarea containerelor și să pună în ele deșeurile corespunzătoare. Cele albastre sunt dedicate ambalajelor de hârtie sau carton, cele galbene pentru mase plastice iar cele verzi pentru sticlă. SC Polaris M Holding SRL adună lună de lună aproximativ 150 de tone de deşeuri reciclabile.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor