Salariile directorilor lasă cele două CET fără buget

De Monica Ardelean
3Comentarii
Salariile directorilor lasă cele două CET fără buget
ARAD. Penturu că își țin ascunse salariile, cele două societăți din subordinea primăriei, au rămas fără buget.

Surpriză în ședința CLM de joi după amiază. Cele două centrale termice, CET Lignit și CET Hidrocarburi, au rămas fără buget pe anul 2015 pentru că primarul, inițiatorul proiectului de hotărâre, a propus și, mai apoi, după bălbâiala la vot a consilierilor locali, a decis retragerea de pe ordinea de zi a „Proiectului de hotărâre privin aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC CET Arad SA” și a proiectului similar pentru SC CET Hidrocarburi SA Arad.

Motivul nu este altul decât refuzul celor două societăți de a prezenta statul de funcții și salariile din cadrul celor două societăți. Pe motiv că sunt confidențiale. Au termen până la următoarea ședință de consiliu local.

Cel care a făcut solicitarea din partea primăriei, după ce a văzut că în cele două bugete nu sunt menționate și veniturile salariale ale agajaților și ale conducerii, a fost consilierul local, Cătălin Lazurca. Cererea sa a fost parțial onorată: „Am primit cu puțin înainte de începerea ședinței un răspuns din partea celor două societăți, dar nu conține datele solicitate de noi, au fost menționate doar salariile generice fără, însă, a fi trecute și veniturile salariale ale conducerii”, a explicat Lazurca. „În plus, în nota de la subsolul paginii este precizat că sumelor menționate li se adaugă sporuri, fără a se intra însă în detalii”, a mai adăugat Lazurca.

Propune retragerea

În această situație, edilul local a propus consilierilor locali să voteze retragerea celor două proiecte de pe ordinea de zi. După ce era cât pe ce ca această propunere să nu treacă, nu s-au prea înghesuit să voteze nici măcar consilierii PNL, secretarul primăriei, Lilioara Stepănescu a venit cu soluția salvatoare: primarul ca și inițiator are dreptul, potrivit legii, să-și retragă inițiativa. Ceea ce s-a și întâmplat imediat, fără votul consilierilor locali. Așa că sporul de imagine pentru această decizie rămâne doar primarului Gheorghe Falcă. Acesta s-a supărat pe salariile celor de la CET și a decis ca măcar să fie făcute publice. „Prea și-au ridicat toți salariilor acolo și prea fiecare trage plapuma doar pentru el. Acum este momentul ca cele două companii să ne prezinte statul de funcții și salariile. Nu este normal ca noi să subvenționăm prețul gigacaloriei, iar ei să-și crească salariile”, a mai spus Falcă.

Fără doar și poate, mesajul edilului va avea priză la arădeni și va aduce un capital de imagine, mai ales că tarifele de la căldură sunt tot mai greu de suportat. Dar rămâne întrebarea: de ce acum aceste salarii deranjează atât de mult municipalitatea, pentru că nivelul salarizării a fost dintotdeauna foarte ridicat la cele două societăți din subordinea primăriei?!3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor