Scadenta pentru declararea veniturilor din strainatate

De Simona Butaru
Reactualizat la:
Scadenta pentru declararea veniturilor din strainatate
ARAD. Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală informează contribuabilii – persoane fizice, care în anul 2013 au obţinut venituri din străinătate impozabile în România, că termenul limită de depunere a formularului 201 – “Declaraţie privind veniturile realizate din străinătate”, este data de 26 mai 2014.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România; persoanele fizice care îndeplinesc, pentru anul de raportare, condiţiile de rezidenţă prevăzute de Codul fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune pentru veniturile din străinătate, impozabile în România, cum ar fi:

• venituri din profesii libere,

• venituri din activităţi comerciale,

• venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală,

• venituri din cedarea folosinţei bunurilor,

• venituri din activităţi agricole, piscicultură, silvicultură,

• venituri sub formă de dividende şi venituri sub formă de dobânzi,

• venituri din premii şi venituri din jocuri de noroc,

• venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal,

• câştiguri din transferul titlurilor de valoare,

• venituri sub forma câştigurilor din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract şi alte operaţiuni similare, alte venituri din investiţii,

• venituri din pensii,

• venituri salariale obţinute în străinătate într-un stat cu care România are încheiată convenţie de evitare a dublei impuneri şi sunt plătite de către sau în numele unui angajator care este rezident în România ori de un sediu permanent în România (veniturile salariale reprezintă cheltuială deductibilă a unui sediu permanent în România), în cazul în care acelaşi venit din salarii a fost supus impunerii atât în România, cât şi în străinătate, sau persoana fizică a fost prezentă în străinătate pentru o perioadă mai mare decât perioada prevăzută în convenţia de evitare a dublei impuneri încheiată de România cu statul în care s-a desfăşurat activitatea, sau în cazul în care detaşarea în străinătate a persoanei fizice a încetat înainte de perioada prevăzută în convenţia de evitare a dublei impuneri, iar angajatorul nu mai poate efectua reţinerea diferenţelor de impozit, întrucât între părţi (angajat-angajator) nu mai există relaţii contractuale generatoare de venituri din salarii,

• alte venituri impozabile potrivit titlului III din Codul fiscal.

Pe fiecare țară

Veniturile se declară pentru fiecare ţară – sursă a veniturilor şi pentru fiecare categorie de venit realizat.

Veniturile realizate din străinătate, precum şi impozitul aferent plătit în străinătate, exprimate în unităţi monetare proprii fiecărui stat, se vor transforma în lei la cursul de schimb mediu anual al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţională a României, din anul de realizare a venitului.

Detalii suplimentare

Formularul se depune direct la registratura organului fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul îşi are domiciliul fiscal, sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Formularul 201 se poate obţine gratuit de la sediul unităţilor fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul ANAF : www.anaf.ro, secţiunea: asistenţă contribuabili, rubrica: toate formularele cu explicaţii.

Amenzi

Depunerea formularului 201 -“Declaraţie privind veniturile realizate din străinătate” după data de 26 mai 2014, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !