Scandal gratuit pe strategia culturală

De Alin Gherasim
Scandal gratuit pe strategia culturală
ARAD. Niciunul dintre cei care au contestat strategia culturală a judeţului nu a venit cu propuneri pentru modificarea actului.

Strategia Culturală Judeţeană Arad 2014-2020 a fost pusă la transparenţă. Mai precis, tot poporul (arădean) are acum acces la strategie, poate să o vadă, să o citească şi, eventual, să trimită propuneri pentru modificarea şi completarea ei. Ce este şocant? Faptul că, deşi a provocat un scandal imens în dezbaterea publică, strategia culturală a judeţului nu a fost „amendată” de cei mai mari contestatari ai ei, respectiv Andrei Ando, directorul Asociaţiei Arad-Capitală Europeană a Culturii 2021, şi Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, instituţie care a şi comandat strategia. Cum Centrul Cultural Judeţean Arad este instituţia prin care a fost comandat documentul, aceasta fiind şi beneficiarul, am contactat-o pe Ana Maria Dragoş, directorul centrului. „Strategia a fost pusă la transparenţă exact în forma propusă de cei trei specialişti care o întocmesc. După dezbaterea publică, deşi au fost discuţii aprinse pe marginea strategiei, nu am primit nici măcar o propunere de modificare a ei. De la nimeni. Nici noi şi nici cei care o întocmesc”, a declarat Dragoş.

Se pare că, până la urmă, contestatarii strategiei au rămas doar la stadiul de intenţii. Pentru că o propunere de modificare a documentului respectiv trebuia depus, cu număr de înregistrare, la sediul Centrului Cultural Judeţean. Lucru care nu s-a întâmplat. Acum strategia stă la transparenţă. Timpul nu este pierdut cu totul. Pentru că, timp de o lună de zile, toţi cei interesaţi o pot consulta şi pot cere modificări ale ei. „Documentul va sta la transparenţă timp de aproximativ o lună de zile, după care, pe baza lui, va fi întocmit un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean. Aceasta, la rândul ei, va sta la transparenţă. Abia după aceste termene va fi supusă votului consilierilor. Iar dacă, în urma votului, hotărârea va fi adoptată, atunci strategia culturală judeţeană va fi implementată”, a explicat Mihaela Ozarchievici, responsabil cu Relaţiile Publice la Consiliul Judeţean Arad. Aşa că, dacă vor, arădenii au la dispoziţie o bună perioadă de vreme pentru a solicita modificări ale strategiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !