Scandal la scoala din Sanpetru German

De Monica Ardelean
8Comentarii
Scandal la scoala din Sanpetru German
Elevii de a IV-a refuză să plece din fosta sală de clasă obligând pe cei mici să se mute în altă clădire.

Sânpetru German. Prea puține săli de clasă, mulți copii și multă neînțelegere și lipsă de autoritate. Aceasta e, în câteva cuvinte, povestea situației de la școala din Sânpetru German, acolo unde odată cu începerea noului an școlar a pornit și scandalul. Cei mai mici, care anul acesta au început clasa pregătitoare, nu au mai avut loc în clădirea ciclului primar, ci au fost trimiși în cea de la gimnaziu. Cele patru săli de clasă de la primar erau ocupate iar pentru boboci, singura soluție găsită de conducerea școlii a fost mutarea printre cei mai mari. Situația i-a nemulțumit pe părinți și au făcut reclamații peste reclamații dar lucrurile nu s-au schimbat încă.

Negocieri eșuate

oluția găsită de conducerea școlii și care a mai fost aplicată și anul trecut era ca actuala clasă a IV-a să fie mutată în clădirea de la gimnaziu și în sala rămasă liberă să învețe clasa pregătitoare. Doar că nici elevii, nici părinții elevilor și nici învățătoare nu vor să accepte această mutare. Nimeni nu pare să poată schimba această decizie. În urma reclamațiilor la fața locului s-au deplasat și doi inspectori din cadrul IȘJ Arad, inspector de zonă, Diana Achim și inspectorul pentru învățământ primar, Raluca Martin. „Au avut loc întâlniri cu părinții, atât cu cei ai copiilor de clasa a IV-a, cât și cei ai copiilor de clasa pregătitoare. S-a încercat găsirea unor soluții dar fiecare a fost respinsă de una din categoriile de părinți. Fie s-a reiterat soluția inițială de mutare a clasei a IV-a la gimnaziu, fie s-a propus organizarea de ore după amiaza pentru ciclul primar. Ambele propuneri au fost refuzate. Inspectoratul Școlar Județean poate doar să facă propuneri, dar cei care au obligația de a lua decizii și de a le impune e conducerea școlii și Consiliul de Administrație” a declarat Mariana Tocaciu, purtător de cuvânt al IȘJ Arad.
Toți sunt de acord că pentru cei mici cea mai bună soluție este să fie împreună cu colegii din ciclul primar și nu cei de clasa a VII-a și a VIII-a, dar nimeni nu poate să ducă la bun sfârșit împlinirea acestui lucru bun. Totul se izbește de un NU hotărât din partea clasei a IV-a. Și nimeni, se vede, că nu îl poate schimba.

Așteptare

Deocamdată situație e blocată. Toți așteaptă decizia școlii și finalul acestei povești unde cei care au cel mai mult de pierdut sunt elevii.

Un conflict al orgoliilor, victime sunt elevii FOTO:FAN8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor