Schimbare cu scandal: Bacanu inlocuit cu Seculici!

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
4Comentarii
Nicolae Băcanu
Nicolae Băcanu
Nicolae Băcanu a fost revocat de la conducerea CCIA, conducerea interimară fiind condusă de Gheorghe Seculici.

ARAD. Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, întrunit în şedinţa pentru data de 25 martie 2013, la sediul instituţiei, a decis revocarea din funcţia de preşedinte al CCIA Arad a lui Nicolae Băcanu! Totul statutar, spun revocatorii. Un puci, spune Băcanu.

Conform comunicatului CCIA, decizia, adoptată cu cinci voturi „pentru” din totalul de nouă membri (dintre care 7 au fost prezenţi la şedinţă), a intrat în vigoare de ieri.

„Amintim o serie de nereguli imputate fostului preşedinte, cum ar fi neconvocarea Adunării Generale a membrilor CCIA Arad în anul 2012, neprezentarea spre analiză a Raportului Comisiei de Cenzori pe anul 2011, neprezentarea unei situaţii exacte a tuturor membrilor CCIA Arad, lăsând suspiciuni privitoare la votul în CCIA şi neîncasarea cotizaţiilor la zi sau implicarea CCIA Arad în conflictul cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, care a avut ca rezultat excluderea CCIA Arad din sistemul cameral românesc etc.”, explică preşedintele interimar Gheorghe Seculici.

Noua conducere intermiară este: Gheorghe Seculici – preşedinte, Gheorghe Leucuţa – vicepreşedinte, Dan Micalacian – vicepreşedinte, Teodor Ardelean – vicepreşedinte şi Liviu Vilagos, vicepreşedinte, aceştia urmând să solicite un audit şi să încerce reconcilierea cu Camera Naţională, de unde Camera arădeană a fost „expulzată”.

Poziţia lui Băcanu

„A fost o zi neagră pentru Camera de Comerț arădeană. […] Nemaivotând de doi ani execuția bugetară a Camerei României, din cauza unei gestiuni netransparente a președintelui Vlasov, cu multe semne de întrebare, exprimându-ne ferm împotriva inițiativei legislative care ar construi o Cameră a României super-bogată și 42 de Camere Județene super-aservite, este lesne de înțeles de ce s-a declanșat în ultimul timp o campanie împotriva a 12 Camere teritoriale. Împotriva a cinci dintre ele, printre care și Arad, s-a luat și o măsură neobișnuită de dezafiliere. Marea majoritate a membrilor Camerei Arad ne-au contactat transmițându-ne încurajări în acest demers, fără discuție, curajos.

Adversarii, în schimb, au găsit prilejul să conteste modul în care am gestionat această criză. Acțiunea lor a culminat ieri cu organizarea unui puci în cadrul unei ședințe nestatutare a Colegiului Camerei, unde o majoritate ad-hoc de cinci membri și-au împărțit între ei funcțiile de președinte și patru vice-președinți, încălcând grosolan statutul și legea. Cu atât mai surprinzătoare este acțiunea lor cu cât vineri, 29 martie 2013, era deja convocată Adunarea Generală Extraordinară a membrilor”, explică Nicolae Băcanu.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor