Schwartz a pus tunurile pe autoritatile locale

De Adriana Barbu
4Comentarii
Gheorghe Schwartz Foto: JA
Gheorghe Schwartz Foto: JA
Nu a primit ajutor de la autorităţile locale şi a decis să facă public acest fapt în cadrul unei dezbateri pentru taxele locale, o dezbatere organizată de un ONG din care face parte, Consiliul Local Civic.

Este vorba de Gheorghe Schwartz, directorul Institutului Cultural Român de la Arad, care susţinea nu mai departe de ieri că este în negocieri avansate pentru a primi un sediu pentru instituţia de cultură. Luni, însă, Schwartz a precizat că nu a primit până acum nici un ajutor de la autorităţile locale, deşi instituţia, prima care vine de la Timişoara la Arad şi nu invers, trebuie inaugurată în prezenţa unor oficialităţi de marcă pe 24 ianuarie.

Ca atare, susţine cunoscutul scriitor arădean, pentru că inaugurarea oficială a filialei Institutului Cultural Român de la Arad bate la uşă a făcut apel la sponsori care îi vor oferi un sediu. Pentru moment are de ales între două sedii, iar decizia va fi luată în cel mai scurt timp.

Dar nu aceasta este problema pe care Institutul Cultural Român o are în viziunea scriitorului, ci faptul că autorităţile locale sau judeţene ar trebui să îi dea o mână de ajutor în ceea ce priveşte angajaţii centrului, pentru că doar doi dintre aceştia, directorul şi directorul adjunct, sunt plătiţi de la centru. Schwartz susţine că s-a gândit ca în schemă să existe câte un referent pentru fiecare judeţ, care să fie plătit de acel judeţ, caz în care autorităţile de aici ar trebui să-i dea o mână de ajutor doar în privinţa salariilor a trei oameni.

„Până acum nu am primit nici un sprijin nici pentru sediu, nici pentru altceva, dar vă asigur că se va face inaugurarea Institutului Cultural Român de la Arad şi dacă aduc scaune de acasă”, a conchis directorul ICR. Conform hotărârii emise în 8 octombrie, „fiecărei filiale îi vor fi alocate câte două posturi în structura deja aprobată a Institutului Cultural Român, urmând ca fiecare dintre filiale să îşi angajeze personal în funcţie de resursele extrabugetare pe care le va obţine. Resursele extrabugetare obţinute de o filială rămân la dispoziţia acesteia”.

CITESTE SI

CLC vrea dezbatere pe taxele locale

Data pentru dezbaterea pe taxele locale4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor