Şcoala care a învăţat să înveţe

De Monica Ardelean
1Comentariu
Şcoala care a învăţat să înveţe
Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”Arad a câştigat două proiecte pentru elevi şi cadre didactice în programul Erasmus plus.

Elevii de la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”Arad au fost în Spania şi în Marea Britanie pentru a învăţa mai multe despre meseriile în care se pregătesc. Experienţa a fost posibilă prin proiectul de mobilitate Erasmus+ „Euro labor market”. 26 de elevi de la calificările tehnician designer vestimentar, tehnician în achiziții și contractări au stat 3 săptămâni în Spania, la Granada şi 14 elevi, de la calificarea coafor stilist, în Marea Britanie, la Wrexham. Şi tot în Spania au fost şi 11 cadre didactice din toate ariile curriculare, din aceeaşi şcoală, în proiectul Erasmus+ de educaţie şcolară „Metode inovative de predare-învăţare” (Alcala de Henares-Spania), participând la cursul „Creativity in teaching and learning using ICT: the digital classroom” cu durată de 7 zile.

„Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” continuă demersul de consolidare a dimensiunii internaționale a educației și formării profesionale oferite elevilor şi personalului didactic. Cerinţele absolventului contemporan ne motivează să gândim și să regândim asupra organizării și desfășurării procesului educațional.

Astfel, răspundem la priorităţile politicilor europene din domeniul educaţiei: dezvoltarea competențelor de bază și transversale, precum antreprenoriatul, abilitățile digitale și multilingvismul; îmbunătățirea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) introduse în procesul de predare-învățare, prin susținerea învățării și a accesului la resursele educaționale deschise/gratuite în domeniile de educație și formare, sprijinirea practicilor de predare și evaluare bazate pe TIC, şi promovăm calitatea prin generarea valorii europene adăugate” a precizat coordonatorul proiectului, prof.dr. Adina Avacovici.

Recunoașterea rezultatelor învățării, atât la elevi cât și la profesori, s-a făcut prin instrumentul Europass Mobility. Au fost implicaţi, alături de şcoala arădeană partenerii M.E.P. Europrojects Granada, Coleg Cambria Wrexham, Cervantes Training Alcala de Henares.

proiect lic neuman1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor