Scurt dialog cu soprana Felicia Filip

De Valentin Goran
Reactualizat la:
Soprana Felicia Filip
Soprana Felicia Filip
„Aveți curaj! Dacă aveți curaj, veți fi câștigați”

Iată mesajul sopranei Felicia Filip pentru tinerii arădeni.

Jurnal arădean/Aradon: Plecând de la cultură, tradiție și valoare, care credeţi că este drumul tinerilor arădeni copleșiți de lumea modernă a vitezei, a internetului, în care socializarea directă practic nu mai există, iar noțiunea de valoare a pălit în fața proastelor exemple ce ne-au invadat spațiul social de ani buni? Cum ați reușit să atrageți tineretul spre muzica de operă, în astfel de condiţii?

FELICIA FILIP: În primul rând vă mulțumesc că îmi dați ocazia să dezvolt această idee. Copiii și tinerii noștri sunt foarte valoroși. Îi respect, îi iubesc și am așteptări de la ei, pentru că ei sunt o mare valoare. Mi s-a demonstrat! Acești tineri mi-au demonstrat acest lucru. Revenind la întrebarea iniţială: așa cum Freddie Mercury a avut întâlnirea cu Monserrat Caballe, aşa am avut eu întâlnirea cu trupa Iris. O poveste deja cunoscută românilor. A fost prima mea întâlnire cu rock-erii. De la înălțimea statutului meu de cântăreț de operă, puteam să îmi spun: Dar ce caut eu acolo? Ei bine, în momentul în care mi s-a propus să cânt alături de Iris, nu a fost niciun fel de ezitare. Am spus da, din tot sufletul. A venit apoi prima întâlnire, pe care am avut-o la Sala Polivalentă, din București, cu peste 7.000 de tineri, care au ascultat pentru prima oară, în contextul respectiv, o voce de operă. Vreau să vă spun că a fost o izbucnire de aplauze așa cum numai rock-erii știu să facă și o declarație de dragoste pentru mine. M-au adoptat! Şi eu i-am adoptat și, din acel moment, tinerii aceștia cu acel bun simț și cu acel gând că ei nu sunt pregătiți și nu știu cum să se comporte într-o sală de spectacol, au avut curajul să vină să vadă un spectacol cu doamna care cântă cu Iris! Veneau apoi la cabină și îmi spuneau: „Vai, dar nu ne-am imaginat că este atât de frumos! Am înțeles, îmi place și înțeleg că asta e ceea ce vreau să aud, să văd de acum. Vă promit că vin și de acum încolo și îmi aduc și colegii”, ceea ce s-a și întâmplat. S-a produs un fenomen. Care este şi acum în viaţă.
Jurnal arădean/Aradon: Care este mesajul sopranei Felicia Filip pentru tinerii arădeni?

FELICIA FILIP: Vreau să întăresc ideea că tânărul adolescent care este în fața vieții, a atâtor necunoscute, are acea bunăcredință și bunăcuviință, crezând că nu e pregătit, că nu merită, că nu cunoaște, că nu poate să calce în acel loc sacru. Dar dacă a avut curajul să pătrundă acolo, atunci este câștigat, este bogat, este suficient.

Așadar tineri… Dragii mei copii, dragi copii frumoși, cheia este la voi. Aveți curajul să puneți întrebări. Aveți curajul să primiți răspunsuri dure sau pe cel care vă înalță. Aveți curajul să pășiți în sala de spectacol. Aveți curaj! Dacă aveți curaj veți fi câștigați, veți fi bogați, pentru că, nu-i aşa, se spune cere și ți se va da. Dar ceri când ai nevoie… Ceri cu bună credință și cu bună cuviință și ți se dă pentru că știu, am o vârstă și am o experiență. În plus, ştiu să cer pentru că cer lucruri de care am nevoie. Pe care știu că natura, Dumnezeu sau semenii mei mi le pot da. Pentru că, la rândul lor, au nevoie să dea. Așa cum fiecare dintre noi avem nevoie să dăruim, aşa cum avem nevoie să primim.

Dragi tineri oferiți, puneți întrebări, cereți și mai ales gândiți-vă că fiecare își are destinul lui. Nimeni nu poate să intre în destinul vostru. Aveți curaj și înfruntați viața, lumea. Trăiți la timpul prezent și fiți întotdeauna convinși de faptul că sunteți o valoare. Dacă comunicați celorlalți că sunteți o valoare, prin ceea ce faceți, ați câștigat, sunteți bogați. Iubiți și dați iubire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !