Se caută pază pentru noua autostradă

De Alin Gherasim
2Comentarii
Pază pentru autostradă FOTO: D.M.
Pază pentru autostradă FOTO: D.M.
CNANDR a lansat o licitaţie pentru paza autostrăzii Nădlac-Arad încă dinainte ca aceasta să fie dată circulaţiei.

175.000 de euro plus TVA oferă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru paza noii şosele de mare viteză Nădlac-Arad. Anunţul de licitaţie a fost publicat încă înainte ca autostrada să fie inaugurată şi dată circulaţiei. Ce caută CNADNR? O societate de profil care să asigure paza şi patrularea pe drum, fiind necesare două echipaje mobile care să se plimbe pe autostradă şi un post fix de pază la Centrul de Întreţinere şi Coordonare Pecica. „Paza va fi asigurată 24 de ore din 24”, solicită compania de drumuri. Echipajele mobile vor trebui să se plimbe fiecare pe câte un sens de mers, având posibilitatea să se întoarcă la nodul rutier de la Arad, la nodul rutier de la Pecica sau în graniţă.

Obiectivele păzite

Cei de la CNADNR au făcut şi o listă a priorităţilor celor care urmează să asigure paza autostrăzii Nădlac-Arad. Agenţii de pază vor trebui să împiedice furtul şi deteriorarea gardului de sârmă, a parapeţilor metalici zincaţi, a indicatoarelor, panourilor, stâlpilor de susţinere şi a consolelor instalate pe şoseaua de mare viteză, a stâlpilor de dirijare montaţi pe acostamente, bornelor kilometrice, zonelor de servicii şi parcare, dar şi a echipamentelor de monitorizare şi informare asupra traficului (panourile cu mesaje, camerele video, staţiile meteo, staţiile de contorizare a traficului). Un alt obiectiv specificat separat este chiar centrul de întreţinere de la Pecica, acolo unde va fi un fel de bază de intervenţie pentru autostradă.

Repară pe banii lor

În caietul de sarcini care însoţeşte anunţul de licitaţie se arată că firma de pază va fi direct răspunzătoare de avariile datorate furturilor sau deteriorărilor. „Pentru cazurile în care autorii nu sunt identificaţi în maxim şapte zile, prestatorul (n.r. firma de pază) va interveni pentru înlocuirea sau remedierea elementelor afectate pe propria cheltuială. Pentru cazurile în care autorii sunt identificaţi în mod cert, prestatorul va interveni în maxim şapte zile pentru înlocuirea sau remedierea elementelor afectate pe propria cheltuială, iar valoarea prejudiciilor va fi recuperată de prestator de la autori”, cer imperios cei de la CNADNR.

Caută ofertă bună

CNADNR arată că oferta cea mai bună din punct de vedere financiar va fi declarată câştigătoare. Contractul va fi semnat pentru o perioadă de 365 de zile, iar ofertele sunt aşteptate până în luna august.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor