Se fură cu TIR-ul din Zona Industrială Vest Arad

De Ioana Costas
Reactualizat la:
24Comentarii
Se fură cu TIR-ul din Zona Industrială Vest Arad
S-a furat cu TIR-ul. Cel puţin în cazul de mai jos. Prejudiciul a ajuns la peste 110.000 lei.

Au dat mită pentru a fura din Zona Industrială Vest Arad. Pentru o mită de 4.600 de lei dată unui agent de pază care urma să faciliteze furtul, inculpaţii au furat de peste 110.000 lei fără TVA. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au intrat pe fir în urma unui denunţ. Denunţul a fost făcut chiar de agentul de pază. Procurorii explică modul de operare al inculpaţilor: „În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că în noaptea de 2 spre 3 decembrie 2015, potrivit unei înţelegeri anterioare, inculpatul Hudrea Tănase Virgil – administrator la inculpatul SC Virgoa Eurotransport SRL – însoţit de inculpatul Hudrea Marian Virgil, s-au deplasat în Zona Industrială Vest a Municipiului Arad, la sediul persoanei vătămate/părţii civile, cu o autoutilitară pentru a efectua un transport internaţional de bobine cu fir din cupru conform unui contract de transport. La sediul persoanei vătămate, cu ajutorul unui motostivuitor, mijlocul de transport al inculpaţilor a fost încărcat de inculpatul Costea Daniel – în calitate de angajat al societăţii civile păgubite – care, însă a încărcat un număr de 54 bobine (în valoare totală de 110.400,72 lei fără TVA) în plus faţă de comanda prevăzută în documentele de transport. Totodată, pentru facilitarea sustragerii acestor bunuri, inculpatul Crişean Andrei Lucian i-a remis unui angajat al firmei de pază suma de 4.600 lei – acesta din urmă având şi calitatea de denunţător”. Prejudiciul cauzat de inculpaţi persoanei vătămate a fost recuperat integral în natură.

Firul evenimentelor

După cum am precizat deja, agentul de pază care a primit suma de 4.600 de lei a fost chiar cel care a denunţat furtul. Bărbatul a fost „cablat” de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Arad, şi de către Serviciul Român de Informaţii Arad, purtând asupra lui aparatură de înregistrare audio şi video. Agentul a permis încărcarea bobinelor de cupru, dar ce nu ştiau inculpaţii este faptul că erau monitorizaţi de anchetatori. TIR-ul a fost lăsat să iasă din curtea fabricii. Camionul a circulat până la intersecţia semaforizată din Zona Industrială, iar acolo a fost interceptat de echipaje ale Poliţiei Secţiei 1 Vlaicu. Şoferii au fost întorşi înapoi din drum şi direcţionaţi către fabrica din care a fost furat cuprul. Întreaga marfă a fost descărcată, iar, la numărătoare, s-a descoperit faptul că, în loc de 90 de bobine de cupru, în camion erau 144 de bobine. Cele 54 de bobine încărcate în plus urmau să fie vândute la negru, iar hoţii şi complicii urmau să încaseze sume enorme pentru cuprul furat. Ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie au dejucat, însă, planul grupării. Pe surse, se pare că acesta nu ar fi singurul furt de cupru din fabrica respectivă. Mai mult, sursele spun că era un obicei ca TIR-urile încărcate pe timp de noapte să aibă şi multă marfă furată. Acum se încearcă depistarea tuturor angajaţilor fabricii, dar şi a firmelor de transport, care s-au aliat pentru a fura cupru. Prejudiciul total s-ar ridica la câteva sute de mii de euro.

Sub control judiciar

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaţilor Crişean Andrei Lucian, Hudrea Tănase Virgil, Hudrea Marian Virgil, Costea Daniel şi SC „Virgoa Eurotransport” SRL, reţinându-se în sarcina acestora săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi furt calificat ori complicitate la aceste infracţiuni. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor