Sectia TBC a Spitalului Judetean, la finisaje interioare

De Simona Butaru
7Comentarii
foto Simona Butaru
foto Simona Butaru
Construcţia noii secţii TBC a Spitalului Judeţean a ajuns la stadiul de finisaje interioare.

ARAD. Lucrările privind construcţia noii secţii TBC a Spitalului Judeţean Arad, din cartierul Grădişte, sunt într-un stadiu avansat, potrivit informaţiilor furnizate de constructor. La ora actuală, se lucrează la partea de finisaje interioare, urmând ca în această iarnă spitalul să fie funcţional. Acestea au fost semnalele transmise joi de factorii implicaţi în construcţia şi în finanţarea obiectivului, estimându-se o finalizare a lucrării înainte de termen.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, aflat aici joi, într-o vizită de lucru, a declarat: „Investiția va ajunge la 15 milioane de lei, întreaga sumă fiind asigurată de Consiliul Județean. Prin realizarea acestui proiect, reuşim să mutăm secţia de TBC din centrul Aradului, oferindu-le pacienţilor poate cele mai bune condiţii de tratament din țară. Cu siguranţă lucrările vor fi încheiate în această iarnă, înainte de termenul contractual, care este 15 aprilie 2015”.

Model internaţional

”Această unitate va fi un model internaţional, care respecă toate standardele privind tratarea pacienţilor cu afecţiuni pulmonare”, a declarat managerul Spitalului Județean, Teodora Olariu.

În prezent, secţia TBC funcţionează într-o clădire retrocedată, pentru care Consiliul Judeţean Arad plăteşte lunar chirie: 12.800 de lei către Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului. Noua construcţie este ridicată pe un teren de aproape un hectar, situat la ieşirea din municipiul Arad, proprietate a Consiliului Judeţean. Suprafaţa pe care se întinde noua secţie este de 8.006 metri pătraţi, astfel încât aceasta să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi autorizată şi clasificată. Unitatea spitalicească va avea 112 paturi, din care 50 pentru pneumologie. Valoarea contractului este de 10.231.646,11 lei fără TVA, bani asiguraţi din fonduri proprii.

400 de bolnavi

Potrivit informaţiilor furnizate de dr. Gheorghe Nini, la nivelul judeţului Arad există 400 de pacienţi cu tuberculoză (fie acuţi şi cronici) în tratament.

Taguri: , , , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor