Secție modernizată prin acțiune de caritate

De Valentin Goran
Reactualizat la:
2Comentarii
Secție modernizată prin acțiune de caritate
© FOTO: Vali Goran
Secția de Neuropsihiatrie Infantilă, din cadrul Spitalului Județean Arad, a fost modernizată cu ajutorul Asociației Rotaract, care a avut nevoie de un an pentru această reușită.

Secția de Neuropsihiatrie Infantilă, din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Arad, a fost modernizată. Inaugurarea a fost făcută în prezența oficialilor Spitalului Județean Arad și ai Consiliului Județean Arad, duminică, 14 februarie, după ora 12.00. Nu din fonduri europene, nu din banii alocați de la stat, ci cu ajutorul Asociației Rotaract, care – prin acțiunile de colectare de fonduri și atragerea de sponsori (cei care au făcut posibilă achiziționarea de materiale pentru secție sunt: Cerbul Albastru – material textil și garnișe; Mihăilă Victoria – mobilier, Nadia Deliman și Elena Hușulei – noptiere și decor; Dorina Popovici – aragaz; paturi și noptiere aduse din Germania au fost aduse de un anonim)​ – a reușit în mai puțin de un an să redea secției un aer proaspăt, curat și îngrijit, așa cum ar trebui să fie mai toate secțiile din cadrul spitalului, acum, la 26 de ani de la Revoluția din 1989.

Debutul în 2015

Povestea, ne spun membrii Asociației Rotaract, a început practic în primăvara lui 2015, când le-a venit ideea. A urmat un bal al Asociației Rotaract, o seară de caritate pentru strângere de fonduri, proiectul inițial fiind unul de igienizare. Pe parcurs ideea a evoluat. Acum, secția arată ca nouă și plină de viață datorită culorilor, dar mai ales a formelor origami pictate pe pereții saloanelor, de voluntarii asociației, tocmai pentru a stimula imaginația copiilor. Noptiere noi, paturi curate, linoleu nou, instalații noi. Așa arată secția în acest moment.

Infecțioase și NPI în clădire nouă

„Trebuie să continuăm modernizarea secțiilor Pediatrie I și II. Nemulțumirile pe care părinții le-au avut de-a lungul timpului sunt total justificate. Noi am început să schimbăm geamurile la Pediatrie II, vom continua în perioada următoare cu alte investiții pentru a schimba și fața acestei clădiri, dar mai ales condițiile din interior. Totodată avem un proiect, prin care va fi construită încă o clădire pentru secția de Infecțioase, dar și pentru secția NPI. Practic în această clădire modernizată, secția va funcționa până când vom construi noua clădire, aici în incinta sediului central de pe Calea Victoriei”, a declarat Adrian Țolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad.

12 milioane euro

Spitalul Județean Arad are aproape 2.000 de angajați, peste 1.300 de paturi și însumează 22 de clădiri. Consiliul Județean a preluat spitalele în urmă cu cinci ani de zile și a investit de atunci peste 12 milioane de euro.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor