Sefii Judetului si procesele lor

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
6Comentarii
Şi cei din conducerea CJA au vizitat sălile de judecată FOTO: JA
Şi cei din conducerea CJA au vizitat sălile de judecată FOTO: JA
După ce am prezentat consilierii judeţeni şi procesele în care aceştia au fost implicaţi, a venit şi rândul capilor din CJA.

ARAD. Pentru a întregi tabloul prin care v-am prezentat, în câteva episoade, problemele pe care consilierii judeţeni le-au avut cu legea, dar şi vizitele acestora prin sălile de judecată, am hotărât să vă prezentăm şi situaţia conducerii Consiliului Judeţean Arad (CJA) în această privinţă. Ca atare, în vizor i-am luat pe preşedintele Nicolae Ioţcu şi vicepreşedinţii Adrian Ţolea şi Remus Guţu. În ceea ce îl priveşte pe şeful CJA, marea majoritate a proceselor în care apare numele lui Ioţcu se leagă de funcţia acestuia în fruntea Judeţului. Nu mai puţin de zece procese, două la Tribunal şi opt la Judecătorie, îl au ca şi parte pe Nicolae Ioţcu, din funcţia de preşedinte al CJA sau preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Arad. Un singur proces are ca şi protagonist persoana fizică Nicolae Ioţcu. Acest proces a fost intentat de un cunoscut reclamangiu, un om rămas fără locuinţă după ce a pierdut-o în favoarea soţiei de care s-a despărţit. Acest personaj este unul cunoscut la toate instituţiile arădene ca urmare a „meseriei” lui de reclamangiu.

Ţolea şi culorile

Numele vicepreşedintelui Adrian Ţolea apare în mai multe procese legate de insolvenţa societăţii Roz şi Mov, care a deţinut mai multe magazine în municipiul nostru. Ţolea apare ca şi creditor al societăţii. De menţionat că unele dintre ele sunt în vigoare şi în prezent. O singură acţiune judecătorească nu se referă la firma cu pricina. Este vorba despre un proces în care vicepreşedintele CJA a dat în judecată Prefectura pentru anularea unui act administrativ. Acţiunea judecătorească s-a desfăşurat în anul 2008, dar, la numai o săptămână distanţă după ce a deschis procesul, Ţolea şi-a retras plângerea şi a renunţat la judecată.

Guţu şi banii

Romulus Remus Guţu, poate cel mai pitoresc personaj din întreg consiliu judeţean, a avut nenumărate procese, marea majoritate legate de… bani. Cel mai vechi proces al lui Guţu, care se află în arhiva magistraţilor, datează din 2005 când apare ca şi intimat într-o acţiune ce vizează pretenţiile. Într-un alt proces de la Tribunalul Arad, vicepreşedintele CJA este parte într-o acţiune referitoare la posesie. Apoi, la Judecătoria Arad, Guţu a fost pârât într-un proces care a vizat rezoluţiunea unui contract. Iar pentru a-şi dovedi intenţiile clare, reclamantul a achitat chiar şi o taxă judiciată de timbru în valoare de peste 6.000 de lei. Bineînţeles că procesul a fost pierdut de Guţu, magistraţii admiţând acţiunea. Tot la Judecătorie a avut loc un alt proces care l-a avut în prim plan pe actualul vicepreşedinte al CJA. Acesta a fost dat în judecată de către asociaţia de proprietari a unui bloc din Alfa, asociaţie care a cerut pretenţii. Probabil că, în cele din urmă, cele două părţi s-au înţeles pe cale amiabilă, pentru că asociaţia a renunţat la judecată. Ultimul dintre multele procese în care apare numele lui Remus Guţu se referă la un credit luat de la o bancă. Instituţia l-a dat în judecată în anul 2010 pentru a primi încuviinţarea de executare silită, lucru care s-a şi întâmplat, magistraţii admiţând solicitarea.

Fără penal

După cum se observă în rândurile enumerate mai sus, toate procesele s-au desfăşurat pe secţiile de civil sau comercial. Nici măcar unul dintre procese nu a avut la bază o acuză penală.

CITESTE SI:

Consilierii, obisnuiti cu procesele, episodul VI

Consilierii, obisnuiti cu procesele6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor