Semnal de alarmă pentru condominii

De Valentin Goran
3Comentarii
Semnal de alarmă pentru condominii
Tragedia petrecută în clubul Colectiv din București a dat startul unei mobilizări naționale în ceea ce privește normele de apărare împotriva incendiilor.

Reprezentanții Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad (ULAL) au decis să reamintească asociațiilor de proprietari prevederile ordinului 163/2007, pentru asigurarea condițiilor de evacuare și salvare a utilizatorilor în siguranță în caz de incendiu. ULALA spune că se interzice blocarea căilor de acces, de evacuare și intervenție cu materiale care reduc lățimea și înălțimea liberă de circulație, că se interzice, de pildă, depozitarea pe căile de acces a bicicletelor, cărucioarelor, mobilei, frigiderelor, ori a ghivecelor de flori.
O altă prevedere spune că „în subsolul sau demisolul clădirilor de locuit se pot realiza boxe gospodărești, cu condiția utilizării acestora numai pentru materialele și substanțele fără risc mare de incendiu”. „ În cazurile în care în clădirile de locuințe unul dintre proprietari sau chiriași împiedică, cu bună știință și sub orice formă, folosirea normală, creând prejudicii celorlalți proprietari sau chiriași, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanței să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum și plata daunelor”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor