Și-au riscat viața pe podul de la Trei Insule

De Valentin Goran
19Comentarii
Și-au riscat viața pe podul de la Trei Insule
Câțiva arădeni și-au riscat viața pe podul de pontoane ce duce spre Trei Insule, din cauza unui trunchi de copac care s-a blocat în pontoane.

ARAD. Vorbim despre o problemă mai veche și despre discuții între insulari și Primăria Municipiului Arad, care nu s-au concretizat niciodată, discuții care vizează podul de pontoane ce face accesul spre insulă. De fiecare dată când debitul râului Mureș crește, podul suferă stricăciuni. Insularii vor ca Primăria să îi ajute, dar nu sunt de acord ca podul să fie predat Municipalității.

Își pun viața în pericol

Iată ce ne spune Flavius D. în numele celor care au case pe Trei Insule: „Uitați-vă cum își pun viața în pericol acești oameni, pentru simplul fapt că au nevoie de acces la proprietățile lor! Cei din administrația locală au alocat buget record pentru Cultură (a se citi chefuri și paranghelii) iar viața și integritatea celor care locuiesc pe Insula Mureș, cunoscută ca Trei Insule, nu se găsește în sfera lor de interes. Se tot promite un pod decent peste râu de ani întregi. Cum e posibil să vă bateți joc de cei aproximativ 500 de locuitori ai insulei din moment ce acești oameni plătesc taxe și impozite? Cine plătește dacă cineva își va pierde viața acolo? Sunt întrebări la care cerem răspuns!”.

Nu este o noutate

Și pentru a le oferi un răspuns, am stat de vorbă cu Călin Bibarț, viceprimarul Aradului, căruia i-am solicitat un punct de vedere în legătură cu problema semnalată de insulari.„Într-adevăr, podul a fost avariat. Ceea ce s-a întâmplat ieri nu este o noutate. Trebuie să recunoaștem că s-a mai întâmplat și în alți ani, sau chiar de mai multe ori într-un an, în funcție de debitul râului Mureș. Ce uită unii să spună este că acel pod de pontoane nu este al Municipalității, este al celor de pe insulă, făcut și construit de ei de-a lungul timpului. Au fost mai multe discuții în timp, care nu s-au finalizat, ca acel pod să fie al Primăriei. Abia atunci noi putem investi bani din buget pentru reabilitarea lui. Acum, vorbim de o entitate privată a celor de pe insulă”, explică viceprimarul Călin Bibarț.

Soluţia

Pentru ca situația să fie rezolvată, completează Bibarț, nu trebuie decât ca arădenii care au case pe insulă să se așeze la aceeași masă cu Primăria Municipiului Arad. „Ei, de obicei, de-a lungul timpului, ca să repare stricăciunile, ne cereau să le dăm câte un ponton sau două. Pe scurt, podul de pontoane ar trebui predat Municipalității. E nevoie de un proiect, de calcule ale rezistenței și reabilitarea lui, deoarece dacă se întâmplă un accident, funcționarii primăriei sunt vinovați”, punctează Călin Bibarț.

FOTO: Flavius D.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor