Sindicaliștii au câștigat în lupta cu Văcean

De Valentin Goran
8Comentarii
Sindicaliștii au câștigat în lupta cu Văcean
Fenomen unic în istoria Filarmonicii, “seria” de concedieri succesive, performate de managerul Văcean, s-a dovedit a fi în afara legii!

În data de 8 martie 2016, instanța s-a pronunțat în cazul vicepreședintelui S.A.I.F. – Arad, Tiberiu Varyas, concediat în luna octombrie, în urma unei scurte comunicări cu caracter sindical adresată membrilor orchestrei. Această măsură a managerului a fost abuzivă și nelegală, spune acum liderul sindical. Acesta mai arata ca instanta considera ca acele concedieri abuzive și nelegale au fost îndreptate împotriva unor șefi de partidă (soliști), din cadrul orchestrei, doi dintre aceștia fiind lideri de sindicat.

Obligați la plata salariilor

“Concedierile nelegale s-au efectuat cu largul concurs al unei “linii de producție”, formată din “sesizatori” și din Comisia de Disciplină “competență” formată din administrator și pompier… În urma sentințelor, Filarmonica este obligată să plătească salariile celor concediați și cheltuielile de judecată. În perioada în care instrumentiștii concediați au fost impiedicați să lucreze, au fost plătiți colaboratori (înlocuitori), pentru ca risipa de bani publici să fie desăvârșită. Conform informațiilor noastre, prejudiciile cauzate de “managementul” Filarmonicii au fost recuperate doar parțial. Solicităm Primariei, Consiliului Local, să inițieze demersurile legale în vederea recuperării în întregime a sumelor risipite în urma deciziilor abuzive și nelegale ale managerului. În afară de concedierile nelegale, o serie de instrumentiști de valoare au părăsit instituția din cauza atmosferei insuportabile. Pentru salvarea și refacerea Filarmonicii, rugăm respectuos autoritățile locale să ia toate măsurile legale care se impun!”, au declarat reprezentanții Sindicatul Artiștilor interpreți din Filarmonica de Stat Arad, după sentința instantei.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor