Spitalul Județean Arad va avea manager la 7 ianuarie 2016

De Diana Dutu
Reactualizat la:
2Comentarii
Spitalul Județean Arad va avea manager la 7 ianuarie 2016
Numele acestuia va fi cunoscut la 30 decembrie 2015, însă numirea se va face doar anul viitor.

S-a anunțat calendarul unui nou concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Anunţul vine după ce prima tentativă a concursului a eşuat, în sensul că singurul candidat înscris în competiţia pentru şefia spitalului nu a obţinut notă de trecere la proba scrisă (test grilă). Aşadar, noul concurs este programat a se desfăşura în perioada 21 decembrie 2015-7 ianuarie 2016, la sediul Consiliului Judeţean Arad.

Condiţii neschimbate

Aşa după cum a promis preşedintele interimar Adrian Ţolea, condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească au rămas neschimbate. Cei care doresc să devină manager al Spitalului Judeţean trebuie să fi absolvit o instituţie de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic. De asemenea, candidatul trebuie să fie cadru universitar sau medic primar și să fie absolvent al unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului sănătății. Condiţiile privind vechimea – cele care au stârnit cel mai mare interes – au rămas, şi ele, aceleaşi: minimum 9 ani vechime în specialitatea studiilor necesare ocuparii funcției şi minimum 5 ani activitate desfăşurată în management.
În urmă cu două săptămâni, preşedintele interimar Adrian Ţolea a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon că nu are niciun motiv să schimbe condiţiile de concurs, precizând că doreşte un om cu experienţă la cârma Spitalului Judeţean Arad.

Calendar

Înscrierea candidaţilor la concursul pentru postul de manager al spitalului se poate face până la 7 decembrie 2015. O zi mai târziu va fi afişată selecţia dosarelor. Contestaţii se pot depune până la 11 decembrie, soluţionarea lor făcându-se în termen de 48 de ore. Testul grilă se va desfăşura pe 21 decembrie, la ora 12.00, rezultatele afişându.se pe 22. Până în 23 decembrie se pot depune contestaţii, acestea urmând a fi soluţionate în 24 de ore. Cea de a doua probă a concursului – susținerea proiectului de management/ interviu – va avea loc pe 28 decembrie, în aceeaşi zi afişându-se şi rezultatul. Rezultatele finale vor fi cunoscute în penultima zi din an, pe 30 decembrie. Validarea rezultatului final şi numirea managerului vor avea loc la 7 ianuarie 2016.

Cine? Cine?

Postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a devenit vacant la 1 mai 2015, odată cu expirarea mandatului dr. Teodora Olariu. Interimatul pe funcţie a fost asigurat de către dr. Adrian Wiener – iniţial pe o perioadă de şase luni, ulterior prelungită. Cine urmează? Dr. Olariu a ieşit din cărţi, dr. Wiener pare neinteresat… sunt unii care şi-ar dori, dar nu îndeplinesc condiţiile ori nu sunt agreaţi politic, dar mai sunt şi alţii – şefi de secţie cu minimum 5 ani de management „în spate” – care au stat ascunşi până acum şi care ar putea ieşi la lumină. Vom urmări.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor