Strandul, la a treia strigare

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
1Comentariu
Ştrandul, propus din nou pentru trecere în ograda Recons Foto: JA
Ştrandul, propus din nou pentru trecere în ograda Recons Foto: JA
Trecerea ştrandului la Recons va ajunge din nou pe masa aleşilor locali. Cu şanse mai mari, de această dată?

ARAD. Trece ştrandul la Recons? Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, pare încrezător, deşi două încercări de a proceda ca atare au fost sortite eşecului în Consiliul Local Municipal Arad. Edilul este, însă, acum de părere că s-a ajuns la un consens politic cu privire la administrarea ştrandului, în urma unei întâlniri pe această temă, aşa că proiectul „rebranduit” ce va fi supus a treia oară la vot va avea şanse mai mari. Gheorghe Falcă a declarat, în cadrul celei mai recente conferinţe de presă, faptul că şedinţa CLM care va avea pe ordinea de zi şi proiectul transferului bazei de agrement la societatea din subordinea CLM va fi programată până la sfârşitul acestei luni.

Concluziile edilului după finalul întâlnirii organizate la începutul sezonului estival, cu comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în incinta bazei de agrement şi cu unii lideri politici din Opoziţie, i-au dat încredere edilului, că – prin câteva compromisuri – dezideratul Primăriei ar putea fi votat şi de cei care nu sunt în tabăra Puterii.

„După această discuţie am avut senzaţia că am căzut de acord, împreună cu toate partidele politice, ca Recons să se ocupe de Ştrandul Neptun, iar Gospodărirea Comunală să se ocupe de întreţinerea spaţiilor verzi. Într-una din şedinţele Consiliului Local Municipal vom repune pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind delegarea administrării ştrandului către Recons”, a fost concluzia făcută publică de primar.

Întâlnirea pentru ştrand a avut loc la cererea consilierului local liberal, Florin Galiş, iar, în cadrul acesteia, liberalii şi-au prezentat câteva dintre cererile lor legate de baza de agrement. Fără doar şi poate, în absenţa rezolvării acestora, proiectul prin care ştrandul va trece la Recons nu va avea şansă de izbândă nici la a treia încercare.

La întrunirea pe tema ştarndului, cei prezenţi au analizat posibilitatea deblocării zonei din ştrand în care îşi desfăşoară activitatea majoritatea agenţilor economici şi modalităţile de atragere a arădenilor, în special a celor tineri, principalele cereri vizând taxa de intrare la ştrand, în zona comercială (eliminarea acesteia în timpul serii, în week-end ori diminuarea sa). Chiar şi edilul local a recunoscut că printre cererile şi soluţiile avansate s-a numărat eliminarea tarifelor de intrare în zona comercială, seara, sau stabilirea unei taxe modice, dar şi plata diferenţiată pentru parcarea maşinilor în funcţie de perioada zilei, abonamente flexibile, necesitatea iniţierii unor evenimente, poate chiar săptămânale, care să anime activitatea ştrandului etc. Edilul-şef al Aradului a mai spus că, din discuţiile cu comercianţii, aceştia s-au arătat dispuşi să-şi dinamizeze activitatea astfel încât zona comercială a ştrandului să devină, din nou, atractivă.

Clubul Space, al Primăriei

Primarul Falcă a precizat la conferinţa de presă că fostul celebru Club Space de la ştrand va fi administrat de Primăria Arad (după un proces câştigat, se pare, în instanţă). Ce se va întâmpla aici? Vor fi organizate evenimente pentru tineri, în condiţiile în care Primăria Arad şi-a propus să gestioneze acest spaţiu împreună cu Liga Studenţilor Universităţii „Aurel Vlaicu” şi să dezvolte aici proiecte şi evenimente pentru tineri.

Alte câteva terase care prind contur aici şi planurile câtorva investitori legate de ştrand ar putea reprezenta un semnal bun pentru renaşterea ştrandului. Dar, până acolo, mai e mult. Un compromis, un vot şi câteva negocieri ar putea fi un început bun. Primăria oricum e nevoită să bată în retragere după ce a pierdut procesul cu omul de afaceri Leo Alsău, pe tema parcării sale de la ştrand. Aşa că o discuţie şi pe acestă temă nu ar stica nimănui. Numai că, cel puţin aici, orgoliile sunt prea mari. Ştrandul s-ar putea nici măcar să nu conteze în acest război. Spre regretul tuturor celorlalţi.

CITESTE SI:

Strandul trece la Recons1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor