Termen pentru dotarea aparatelor de marcat cu jurnal electronic

De Diana Dutu
3Comentarii
Termen pentru dotarea aparatelor de marcat cu jurnal electronic
Pentru contribuabilii mari sau mijlocii: 1 septembrie 2018. Pentru contribuabilii mici: 1 noiembrie 2018.

Noi termene în ceea ce priveşte obligativitatea operatorilor economici de a se dota cu aparate de marcat cu jurnal electronic. De data aceasta, „termene finale”, susţin autorităţile din domeniu. Potrivit OUG 44 din 24 mai 2018, contribuabilii mari sau mijlocii sunt obligaţi să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic până la 1 septembrie 2018 (în loc de 1 iunie 2018), iar contribuabilii mici până la 1 noiembrie 2018 (în loc de 1 august 2018).

Scopul implementării noului sistem de case de marcat constă în reducerea evaziunii fiscale și asigurarea unui mediu concurențial corect pentru toți contribuabilii. Intenţia autorităţilor este ca acest proces să se deruleze fără afectarea activității operatorilor economici, urmând ca, până la finalizarea implementării noilor aparate de marcat, organele de control abilitate să deruleze o serie de acțiuni de tip preventiv și de îndrumare.

„Termenele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018 sunt termene finale, iar procesul de implementare a aparatelor de marcat dotate cu jurnal electronic este în plină desfășurare. În acest sens, solicităm tuturor celor implicați în acest proces să intensifice eforturile pentru finalizarea operațiunilor de avizare tehnică, fiscalizare, instalare și punere în exploatare a noilor aparate de marcat” – se arată într-un comunicat ce ne-a fost remis de Administraţia Finanţelor Publice Arad.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor