Tradiţii de Crăciun la Pâncota

De Marcell Gorcea
Spectacol de sărbători
Spectacol de sărbători
Sărbătoarea Naşterii Domnului, întâmpinată cu multă bucurie în oraşul Pâncota.

Activitățile premergătoare sărbătorii Crăciunului au debutat și în orașul Pâncota cu aprinderea iluminatului festiv cu beculețe, cu ridicarea bradului – simbol al vieții și sănătății – în fața Primăriei, cu așezarea lui Moș Crăciun în straie roșii, cu sanie trasă de ren, la intrarea în parcul central. Mai apoi, în 18 decembrie, la ora 14, la Centrul de îngrijire de zi copii (educatoare Jana Druțău), în prezența viceprimarului Dan Pocrișer, a fost susținut un program de colinde de grupul de colindători al copiilor de la Biserica Ortodoxă din localitate, coordonat de preotul Leonardo Aurel Doca. În final, copiii din Centrul de zi au colindat împreună cu grupul de colindători al Bisericii și s-au bucurat de pachetele cu daruri oferite. În plus, copiii de religie ortodoxă au primit câte o cărticică, „Rugăciuni pentru copii”, publicată cu binecuvântarea părintelui Daniel, patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, precum și icoane pe sticlă realizate de cercul de pictură al copiilor de la biserică.

Spectacol tradiţional

Tot în aceeaşi zi ne-am bucurat de spectacolul tradițiilor de iarnă, găzduit de sala festivă a Primăriei, pe o scenă cu un decor adecvat, prezentat de grupurile corale – bărbătesc și copii – ale Bisericii Ortodoxe, ale Liceului Teoretic din localitate, de recitatori, interpreți vocali și instrumentali, la vioară și chitară, de la aceeași unitate școlară, reușind să încălzească inimile auditoriului, să simtă căldura Crăciunului. În aceeași notă au evoluat cele două prezentatoare ale spectacolului, eleve ale Liceului Teoretic, care, prin textul prezentării, au transmis cu talent povestea Crăciunului, atmosfera sărbătorii, „…când aprindem focul ospitalității în case și cel al dragostei în inimi, când toată dragostea și bucuria pe care le dăruiești ți se întorc în mod miraculos”. Spectacolul „Tradiții de iarnă de la Pâncota” s-a încheiat cu un recital de excepție susținut de orchestra General Music și soliștii Claudia Ionaș, Diana Selagea, Laurențiu Lazăr, Ionuț Lang. Programul orchestrei s-a încheiat cu un buchet de melodii populare ce au antrenat la dans popular atât copiii, cât și adulții.

Colaborare

Așadar, la Pâncota, un spectacol de bună calitate, realizat cu sprijinul Bisericii Ortodoxe, al liceului, al Consiliului Județean și al Centrului Cultural Arad, al Primăriei Orașului Pâncota, care a asigurat inclusiv cozonac și ceai pentru cei prezenți la eveniment.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !