Tratament cu… contestatii

De Diana Dutu
Tratament cu… contestatii
În afară de Hotelul Codru-Moma, Moneasa este inaccesibilă pensionarilor care merg la tratament cu bilet de la CJP.

ARAD. Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Arad a repartizat, ieri, 226 de bilete de tratament pentru seria care începe între 6 şi 9 iunie 2014. Iată şi numărul de bilete alocate, pe staţiuni: 15 la 1 Mai, 3 la Amara, 16 la Buziaş, 13 la Căciulata, 5 la Calacea, 5 la Călimăneşti, 1 la Covasna, 26 la Felix, 10 la Geoagiu, 4 la Govora, 15 la Herculane, 57 la Moneasa, 10 la Olăneşti, 7 la Sângeorz, 11 la Saturn, 1 la Slănic Prahova, 9 la Sovata, 3 la Stâna de Vale, 2 la Techirghiol, 1 la Tinca, 1 la Turda, 2 la Tuşnad şi 9 la Vatra Dornei.

Durata unui sejur este 16 zile, iar tratamentul balnear e de 12 zile. Contribuţia individuală a pensionarilor la plata biletului de tratament este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensii.

Moneasa…

Chiar dacă un sfert dintre biletele acestei serii sunt pentru staţiunea Moneasa, trebuie precizat că un singur hotel din staţiune – Codru Moma – este accesibil pensionarilor, cu bilet de la CJP. Aşa cum v-am mai informat, celelalte hoteluri – care aparţin unor operatori privaţi – au participat la o licitaţie. Într-o primă fază, s-au calificat cinci hoteluri: Panoramic, Parc, Tanamera, Moneasa şi Sântana. Dar cei de la Hotel Moneasa au făcut contestaţie – mai întâi la Casa Naţională de Pensii (care a respins-o), apoi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Aici, contestaţia a fost parţial acceptată şi, în cele din urmă, ofertele hotelurilor Parc şi Tanamera au fost declarate neconforme. Nemulţumiţi de această decizie, reprezentanţii celor doi operatori au depus, la rându-le, contestaţie. Săptămâna aceasta este aşteptat rezultatul.

În tot acest timp, pensionarii – în special cei din Arad, dar şi din alte zone ale ţării – sunt privaţi de şansa de a merge cu bilet de tratament la Moneasa, altundeva decât la Codru-Moma. Să sperăm că, până la următoarea serie, lucrurile se vor limpezi, iar oferta pentru staţiunea de la poalele Munţilor Codru-Moma va fi semnificativ îmbogăţită…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !