Trei directoare noi la Judeţean

De Diana Dutu
Reactualizat la:
8Comentarii
Monica Puticiu, Carmen Lucuța și Gabriela Macavei
Monica Puticiu, Carmen Lucuța și Gabriela Macavei
Trei doamne au fost numite de către preşedintele interimar al CJ în funcţiile de directori medical, economic şi de îngrijiri ai Spitalului Judeţean Arad.

E săptămâna surprizelor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. La o zi după ce dr. Teodora Olariu a ieşit din cursa pentru ocuparea fotoliului de manager al unităţii medicale, conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat schimbarea directorilor medical, economic şi de îngrijiri. Interimatele dr. Carmen Neamţu, Nicolinei Popa și Mirelei Bălan pe aceste funcţii au expirat la sfârşitul lunii octombrie, iar preşedintele interimar al CJ Arad, Adrian Ţolea a decis să nu le mai prelungească.

Semnalul schimbării

„Am numit alte persoane, prin dispoziţie a preşedintelui, pe o perioadă de maximum şase luni sau până la organizarea unui concurs. Director medical este Monica Puticiu, director economic este Carmen Lucuţa şi director de îngrijiri este Gabriela Macavei. Eu am vrut să dau semnalul unei schimbări şi nu am vrut să girez vechea echipă. Vreau să schimb lucrurile în bine la Spitalul Judeţean. Avem o strategie adoptată în CJ, care ne arată că în perioada 2012-2014 am avut parte de un management defectuos şi că s-au produs foarte multe pierderi. Pe termen scurt, trebuie să îmbunătăţim managementul spitalului pentru a reduce pierderile” – a precizat pentru Jurnal arădean/ Aradon Adrian Ţolea.

Cine sunt?

Toate cele trei noi directoare sunt nume cunoscute, care au mai făcut parte din echipele de conducere ale spitalului. Carmen Lucuţa – în prezent şef Serviciu Managementul calităţii în cadrul Spitalului Judeţean – a fost manager al Spitalului Municipal în perioada 2006-2009, iar după aceea, în anii 2010-2011, a deţinut funcţia de director financiar-contabil al aceleiaşi unităţi medicale (până când Municipalul a fost absorbit de Judeţean).
Dr. Monica Puticiu, actualul medic şef al UPU-SMURD Arad, a mai ocupat fotoliul de director medical în perioada mandatului de manager al dr. Mirandolina Prişcă. Tot în vremea aceea, Gabriela Macavei a secondat-o pe dr. Prişcă în calitate de director de îngrijiri, fiindu-i alături acesteia pe perioada întregului mandat, între anii 2005-2009.

Urmează concurs

Niciuna dintre directoarele numite marţi de Adrian Ţolea nu va rămâne cu certitudine pe post. Consiliul Judeţean va repeta, în curând, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean Arad, iar noul manager „va avea posibilitatea şi obligaţia de a organiza concurs pentru toate cele trei posturi de director medical, director de îngrijiri şi director economic” – a subliniat Adrian Ţolea.

Fără contestaţie

În tumultul evenimentelor de la Judeţean, se cuvine să mai amintim că dr. Teodora Olariu a abandonat definitiv lupta pentru postul de manager: ea nu a contestat nota pe care i-a acordat-o, luni, Comisia de concurs la testul grilă. Urmează ca în viitorul apropiat Consiliul Judeţean să organizeze un nou concurs pentru ocuparea funcţiei de manager. În ceea ce priveşte condiţiile impuse candidaţilor la acest concurs, preşedintele interimar Adrian Ţolea a spus că nu are niciun motiv să le schimbe, precizând că doreşte un om cu experienţă la cârma spitalului.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor