Trei localităţi rămân fără apă

De Alin Gherasim
Lucrări la reţeaua de apă FOTO: JA
Lucrări la reţeaua de apă FOTO: JA
Lucrările la reţele vor lăsa fără apă localităţile Covăsânţ, Cuvin şi Ghioroc, aflate în Podgoria Aradului.

Vara asta a fost „la modă” întreruperea furnizării apei potabile în localităţile din judeţ. Zeci de oraşe, comune sau sate au rămas fără apă, aproape zilnic fiind anunţate întreruperi de către Compania de Apă Arad (CAA). Master planul de apă şi canalizare se apropie, uşor, de final, aşa că lucrările trebuie încheiate. Şi, ţinând cont de faptul că este vorba, în special, de realizarea de reţele noi de furnizare a apei sau extinderi de reţele, nicio lucrare nu poate fi gata fără o întrerupere a furnizării de apă. De această dată este rândul localităţilor Covăsânţ, Cuvin şi Ghioroc să ajungă pe lista celor care vor rămâne fără apă la robinet.
CAA anunţă că, datorită unor lucrări ce vor fi efectuate în zonă, oamenii din cele trei localităţi vor rămâne joi, 27 august, între orele 8:00 şi 16:00, fără apă. „Lucrările anunţate constau în devierea unui tronson al reţelei de apă potabilă în vederea executării unui cheson pentru o staţie de pompare apă menajeră, necesitând întreruperea totală a furnizării de apă potabilă către consumatorii din localităţile Covăsânţ, Cuvin şi parţial în Ghioroc”, au precizat cei de la companie.
Dar întreruperea nu este singurul neajuns. „Pe lângă disconfortul creat de această întrerupere, consumatorii vor constata şi colorarea apei, cauzată de schimbarea sensului de curgere si presiune scăzută în momentul refurnizării. Deoarece această perturbare nu va fi una de durată, recomandăm utilizatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă”, au mai spus reprezentanţii CAA.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !