Tribunalul Arad a respins cererea lui Tarle

De Ioana Costas
7Comentarii
Tribunalul Arad a respins cererea lui Tarle
Fosta directoare a DSP Arad a atacat la Tribunalul Arad ordinul Ministrului Sănătăţii prin care a fost suspendată din funcţie.

ARAD. Tribunalul Arad a respins ieri cererea formulată de Gabriela Ţârlea prin care a atacat ordinul ministrului Sănătăţii în urma căruia a fost suspendată din funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Cererea formulată de Gabriela Ţârle a fost înregistrată la Tribunalul Arad pe data de 8 august. Prin această cerere, fosta directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a cerut anularea ordinului Ministerului Sănătăţii prin care a fost suspendată din funcţie, însă ieri, la ora 09,00, instanţa arădeană a hotărât să respingă acţiunea intentată de Gabriela Ţârle. „Tribunalul Arad respinge cerere de suspendare a executării actului administrativ”, s-a pronunţat instanţa, nu înainte de a preciza faptul că „hotărârea este executorie” – adică poate fi pusă în aplicare. Totuşi, Gabriela Ţârle poate declara recurs la hotărârea Tribunalului Arad în termen de 15 zile de la comunicare.

Suspendată din martie

Reamintim cititorilor că Gabriela Ţârle a fost suspendată din funcţia de director a DSP Arad în 8 martie 2013, în urma unui ordin emis de Ministerul Sănătăţii, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) „a constatat existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către Țârle Gabriela Mărioara.”

Conform ANI, fapta este prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României, întrucât pe perioada exercitării funcției publice de conducere de director în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad, a încheiat un contract de asistență juridică cu „Cabinet de avocat Codrin Mihai Ghiţă”, pe o perioadă de 12 luni, începând cu 05.09.2012, realizându-se, astfel, un folos material pentru cabinetul de avocatură, în valoare de 2.657 lei/lună. Anterior, în perioada 12.10.2010-17.11.2011, Țârle Gabriela Mărioara a încheiat, în calitate de persoană fizică, patru contracte de asistență și reprezentare juridică cu „Cabinet de avocat Codrin Mihai Ghiţă”, în valoare de 9.500 lei.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor