Tripa duce scandalul gunoiului în judeţ

1Comentariu
Tripa duce scandalul gunoiului în judeţ
© Florin Tripa Foto: JA
Deputatul PSD, Florin Tripa, spune că 15 ani de incompetenţă administrativă liberală îi costă scump pe cetăţenii judeţului.

Un nou comunicat de presă al PSD pe tema deşeurilor şi a principalului scandal de început de an. Intervenţia de miercuri aparţine deputatului Florin Tripa care prin intermediul unui comunicat de presă spune că „incapacitatea Consiliului Judeţean Arad de a implementa corect şi legal Masterplanul pentru managementul integrat al deşeurilor generează situaţii critice fără precedent într-o serie de localităţi din regiune. Disfuncţionalităţile majore, nu puţine la număr, afectează atât cetăţenii, cât şi firmele din judeţ”.

Deputatul social-democrat detaliază pe temă: „Am fost pur şi simplu asaltat de sesizările primarilor din mai multe comune şi oraşe ale judeţului, edili de culori politice diferite, care întâmpină probleme grave în relaţia cu operatorii care au câştigat licitaţiile în zonele respective. Şimand, Sintea-Mare, Chişineu-Criş sau Vârfurile sunt doar câteva dintre ele, localităţi din zonele 2, 3, 4 şi 5 unde serviciile de salubritate prestate se dovedesc a fi sub orice critică. Culmea, există un numitor comun pe linie de disfuncţionalităţi iar ele pornesc de la absenţa infrastructurii şi a personalului, adică lipsa de angajaţi şi camioane. Relaţia cu operatorii decurge şi ea extrem de greoi, în condiţiile în care aceştia nu se sinchisesc să ofere măcar suportul minim necesar pe linie de comunicare şi contact. Nu mai vorbesc despre faptul că s-a creat o situaţie extrem de periculoasă, din cauza faptului că unui număr însemnat de agenţi economici din localităţile respective nu le-a fost oferită posibilitatea semnării unor contracte, ceea ce îi aduce practic în imposibilitatea de a funcţiona. Nici în ceea ce îi priveşte pe cetăţeni chestiunea nu stă mai bine, lipsesc contractele iar asta în condiţiile în care gunoiul se ridică în mod haotic, fapt care produce nemulţumiri accentuate în rândul oamenilor. Primarii sunt îngrijoraţi de potenţialele focare de infecţie, în timp ce conducerea CJA se face că nu remarcă abaterile primejdioase ale operatorilor de salubritate, în fond agreaţi şi împinşi în faţă chiar de liberali”.

La final, Florin Tripa menţionează: „Tocmai pentru că nu vreau să accentuez dimensiunea politică ci cea administrativă, solicit tuturor celor responsabili să îşi facă datoria conform datelor contractuale şi cer în numele cetăţenilor din judeţ restabilirea legalităţii”.

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor