UAV a deschis anul universitar 2015-2016

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
5Comentarii
O sală arhiplină FOTO: M.A.
O sală arhiplină FOTO: M.A.
Printre invitați au fost prezenți și președintele de onoare al UVVG, precum și rectorul universității particulare.

O deschidere șoc la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în prezența ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, și a demnitarilor de la București: Răzvan Teodorescu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Iordan Petrescu, președintele ARACIS și Petru Andea, membru în comisia de învățământ din Camera Deputaților.

Șocul nu a fost determinat de vreun eveniment neprevăzut, nici de discursuri tăioase, ci de prezența în sala festivă a UAV, a președintelui UVVG, Aurel Ardelean, și a rectorului aceleiași universități, Coralia Cotoraci, care a și luat cuvântul. Un conflict vechi, care pare să se fi atenuat în acest început de an universitar. Interpretările acestei invitații, făcute de rectorul UAV, Ramona Lile, și acceptate de conducerea universități particulare din Arad, nu se vor lăsa așteptate. Cu siguranță vor duce inevitabil și spre interpretarea care pare să sperie cel mai mult: unificarea celor două institute de învățământ superior. O interpretare despre care rectorul UAV a declarat: „Nu se pune problema unei fuziuni. Este doar un gest de normalitate, o invitație la o colaborare firească între două institute de învățmânt superior din același oraș. Trebuie să ne respectăm reciproc, să conlucrăm pentru ca Aradul să devină un oraș puternic universitar, să putem concura cu Timișoara. Vreau să ne canalizăm energia spre lucruri și idei constructive, să fim pozitivi și vizionari”, a punctat rectorul UAV, Ramona Lile.

Aprecierea ministrului

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, ca de altfel și autoritățile locale, primar, subprefect, președintele CJA, au apreciat la unison noua colaborare între cele două univeristăți, considerând acest moment unul „istoric” pentru învățământul superior din Arad. „Mă bucur foarte mult că în sfârșit începe să se întrevadă o rază de speranță în învățămîntul arădean”, a punctat ministrul Educației.
UAV și-a deschis oficial noul an universitar, un an abordat într-un nou spirit și, dacă cităm din cuvântarea ministrului Educației, cu „maturitate și înțelepciune”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor